kablo kesit problemi

arkadaslar merhaba elimde 380 v ile çalışan 17.6 kw lık bir motor var bu motor için kablo (cu) ne kullnmam uygun olur.ve 100 metrelik bir besleme uzunluğu var.ben

%e=(100*L*N)/(s*56*u2) formülü ile %e değerini 3 olarak alıp yaptım kurtaran kablo değeri 4*16mm2 nym uygun olarak buldum sizce hatam varmı.şimdiden teşekkür ederim.

Kabloyu 4x16mm2 kullandığında %e=1,36
4x10mm2 kullandığında %e=2,18 çıkıyor.

4x10mm2 kullanabilirsin. (100metre ve 17,6kW değerleri için!)

teşekkür ederim yardımların için ancak ben 4*16 mm2 kullanmayı düşünme nedenim ben bir yerde motor linyeleri için gerilim düşümü hesabında %e=1.5 olarak okumuştum ondan dolayı.ama daha sonra baska bir yerde tbek fazlı motorlar için gerilim düşümü hesabı yaparken %e=1.5 üç fazlı motorlar için yaparken %e=3 olarak okudum.bunun da dogrulugundan emin olmadıgım için 4*16mm2 kullanmayı uygun gördüm.eğer bu duydugum konu hakkında bilgin varsa sevinirim.yaniokuduğum sey doğrumu.malum doğruysa kablodan zarar etmeyelim dimi:D tekrar teşekkür ederim ilgine.

A.G. şebeke için %5
Motor beslemesi için %3
Aydınlatma ve prizler için %1,5 değerlerinin altında olacak.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kablo-kesit-tayini-formülü.874/

Kablo akım taşıma kapasitesinide dikkate almak gerekli:
4x10mm2'lik kablo toprakta 77A Havada 60A'e kadar akım taşıyabilir.
P=1,73.U.I.cos fi den cos fi:0,95 için I=28,18A yapar. 4x10mm2 için akım taşımada da sorun yok!

İlk kalkınma anında fazla akım çekeceği için otomatik sigortayı C serisi seçmeyi unutma! (B serisi takarsan yıldızda çalışır üçgene geçince Sigorta atar)

Elektrik İç Tesisler Yönetmeliği

4x10 kesiti 94 metreye kadar önerilmektedir. 4x16 kullanmanızı tavsiye ederim.

saygılar,

Arkadaşım o 94 m 18 kW için seçilmiş taşınabilecek maksimum mesafe arkadaş da 17.6 kW kullanıyormus buradan da ufak bi kazançla 4x10 kullanmasının bir sakıncası yok bence :)

130 metrelik bir ag hattı direkten enerji alınmış yeraltı kablosuyla panoya kadar geliyor kablo nyy kablo kesiti ne olmalıdır gerilim düşümünü 0,5 mi 5 mi alınıyor anlamadım gitti yorum yaparsanız sevinirim.

130 metrelik bir ag hattı direkten enerji alınmış yeraltı kablosuyla panoya kadar geliyor kablo nyy kablo kesiti ne olmalıdır gerilim düşümünü 0,5 mi 5 mi alınıyor anlamadım gitti yorum yaparsanız sevinirim.

Kablodan iletilecek güç nedir?
Trafo çıkışındnaolsaydı %5 idi. Bu kabloyla motor çalıştıracaksanız eğer %3 alın.

5 ps lik motor gerilim düşümü hesabında 0,5 den büyük çıkıyor bunu düşürmek için 3x25+16 kablo kurtarıyor hesaba göre 130 metre panoya kadar direkten panoya kadar olan hattın gerilim düşümü 0,5 mi 5 mi onu anlamadım

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,673
Son üye
loran laran

Yeni konular

Geri