@NÇ şimdi gerilim düşümünü hesaplarken 380 mi almam gerek 400 mü benim bazı yerlere 402v geliyor fakat tesis devreye girince bu düşüm gerçekleşiyor bu durumda %3'lük sınır yerine %5lik sınır sorun olmayacaktır?? @Tesla3000280 lik kablo gerek dediklerin için buda 5.3484 gerilim düşümü yapıyor sen 300 lük seçersen iyi edersin
öyle yapıcam artık bişeyler teşekkür ederim .yani en garantisi yeni hat çekmek bencede yoksa 250 kw aynı anda kullanılırsa kaldırmaz kablo 100kw içinde min 120 lik kablo yeter yeni çekeceksen
rica ederimöyle yapıcam artık bişeyler teşekkür ederim .
Hocam ,şimdi 1x185'lik ana besleme kablosu 300m mesafede toplam 150kW motor gücünü besliyor. Gerilim düşümünü hesapladığımızda %3 civarı çıkıyor. Peki ben bu gücün üstüne 100kW daha ekleyip toplamda 250kW gücüm olursa , gerilim düşümü %5,43 (400v olarak hesaplıyorum) oluyor , aynı besleme bu gücü kaldırır mı , gerilim düşümünü artırmam 380'nin altına düşmesini sağlayacak akım sınırına bakmadan otomatikman
hocam anlamak için soruyorum programdan hesapladığımda bunun için min sınır 3x300mm yeter diyor nasıl 500 çıktı,teşekkürler gerilim düşümü 5,34v olduğundan mı bunu 3v altına indirmek için diyorsanız haklısınızMevcut durumdaki beslemede de sorun var muhtemelen gerilim düşümü hesabı 185 lik kablo ve 150 kW yüke göre yetersiz siz buna 100 kW daha eklerseniz durum daha da kötü olur.Yeni gerilim düşümü hesabına yükün reaktif gücünü 250 kW güç üzerinden hesap ettiğimiz de 500 mm kare iletkenin bile gerilim düşümünü kurtarmadiğini görüyoruz.