Kabloda ısınma var

arifcaltug

Üye
Merhaba 400v 110 kw gucunde çalışan bir kompresörum var .25 mt de 06.1kv 3×120+70 nyy kablo kullandım. Kablomun gelen kompakt salter ve kompresor salter kisminda el yakmayan ama gayet sıcak bir ısınma var 25 metrenin ortasında kalan kısmında falan ısınma yok kablo havada gidiyor . Akım taşıma kapasitesine baktım kurtarıyor .Bu kompresor devamli çalışıyor .neden bu kadar ısınıyor kablo voltaj 390 ölçtum fazlar arasında kesitmi yetmiyor acaba .olcumde demerajtan sonra 210 a çekiyor. Ustalarimdan yardım bekliyorum. Kablo açık havada rahat gidiyor

Çok rahat kurtarır 120mm² kablo bence bağlantıları kontrol et gevşeklik varmı diye kullandığın şalteri kontrol et ve kablonun tamamında ısınma yok diyorsun ama kompanzasyon sorunu olabilir.
Seçtiğin kablo ısınmaz güçte.

Kompresör motoru ne sıklıkla devreye giriyor, nasıl yol veriliyor? Stabil halde 210A çeken sistemde demeraj akımı ve sıklığı önemli. Gevşek bağlantı olabilir veya sizin fazla dediğiniz ısınma normalde olabilir. Kompanzasyonla ilgisi olmadığını belirtmek isterim.

Eksik bilgi vermisim kablonun tamamında ısınma var ama bağlantı noktalarına gittikçe ısınma artıyor. Aşırı bir ısınma yok ama tereddute düşürdü beni derece veremiyorum ama sıcak normal mi sizce teşekkür ederim

Teknik elemanlar teknik konuşmalı, lazer point termometre ile kablo, pabuç, şalter terminal sıcaklıklarını ölçün. Günümüz teknolojisi Uzaktan nasıl bir sıcaklık hissettiğinizi anlayabileceğimiz kadar gelişmedi !

Termal kamera 82 dereceyi gösteriyor bağlantı yerlerinin her ikisinde kontrol ettim gevşek bağlantı yok bağlantı yerleri dışında kalan mesafede 68 derece normal mi peki teşekkür ederim

75 derecede bakır tavlanmaya başlayıp mukavemetini yitirmeye başlar PVC kablolar için limit 70 derecedir.
82 dereceyi nerede gördünüz? Şalter girişinde 3 faz terminaline de tek tek baktınız mı? kablo pabuclarına falan?

Kompresör motoru ne sıklıkla devreye giriyor, nasıl yol veriliyor? Stabil halde 210A çeken sistemde demeraj akımı ve sıklığı önemli. Gevşek bağlantı olabilir veya sizin fazla dediğiniz ısınma normalde olabilir. Kompanzasyonla ilgisi olmadığını belirtmek isterim.
aslında yaşlı uzman sorunu bulmuş olabilir. motor sık kalkış yapan bir motorsa ısınma normaldir.
bunn yanında bağlantı noktlarında sorun var diyorsunuz. bağlantıda oksitlenme ya da temassızlık nedei ile iletim yetersizliği olabilir.
motorun yarattığı geri besleme de olabilir ama. motorun kapasitörü var mı? o kapasitör sızdırıyor olabilir de.

Uzaktan kumanda ancak bu kadar yardımcı olabiliyoruz :)
Kompresör motorları üç fazdır ve münferit kompanzasyon yapılmadıkça kondansatör bağlanmaz, münferit kompanzasyonda da kontaktörle devreye alınır geri besleme söz konusu olamaz.

Forum istatistikleri

Konular
129,809
Kullanıcılar
452,616
Son üye
mgokce45

Yeni konular

Geri