kabloların soğuğa dayanıklılığı

ziyasarica

Üye
Katılım
4 Ara 2006
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
selamlar,
ben şu anda rusya tazovskiy (sibirya) bölgesinde elektrik müh. olarak çalışmaktayım. burada bir okul spor salonu ve yurt binası yapıyoruz. benim sorum, yurt binasının ısıtılıp ısıtılamayacağı meçhul, buraya kablo çekmem ne kadar doğru? asıl soru buranın kışın hava sıcaklığı -45 -50 lilere kadar düşüyor, tesisata çektiğim zayıf akım ve kuvvetli akım kabloalrına bir zarar gelir mi?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın Arkadaşım
Elektrikle ısıtma pahalı bir ısıtmadır ama başka çaren yoksa ve elektrik bol ve ucuzsa elbette ısıtabilirsin .Kablo kesitlei elbette büyük olacaktır ama zayıf akım sistemlerinden teknik şartnalemeler uyarınca mesafe bırakırsan pek sıkıntıda olmaz Heat tracing olarak yanı ısıl kablolarıyla ısıtılabilirmi diye soruyorsan ki bu astarı yüzünden pahalı ve bakımı ,tamiri zor bir tesisattır ama kısaca söyliyeyim ne olursa olsun başka çaren yoksa kullanabilirsin ,yalnız unutma verim hesabına göre rasyonel olmayan bir yoldur .
 
KODADISED ' Alıntı:
Şef Merhaba Nasilsiniz Evet Belkİ Bana Kizgin Siniz Ama İnaninkİ Enİyİsİ BÖyle Umarim HerŞey Yolundadir Kusura Bakmayin Msn Nİzİ BİlmedİĞİmden Burdan Mesaj Atiyorum İyİ ÇaliŞmalar Dİlİyorum AŞkin Şefe'de Selamlar Sedat...


kişisel sorularınızı özel mesaj yolu ile sorunuz.
konu ile alakasız mesajlar yollamak yasaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,287
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst