kaledag
Üye
öncelikle merhaba diyor mutlu bol kazanclı bir yıl gecirmenizi diliyorum
ilk defa basıma geldı şasırdım aksam üstü oldugu içinde yeni yıl sonuna bıraktım problemi
12 daireli 5 yasında felan bır bınada (3x40a 30 ma siemens kaç. rolesı mevcut panoda)
4 nolu dairede arıza var diye gitim müşteriye
sonra aynı anda 12 nolu dairedende arıza var diye servis talep edıldı
4 nolu daırede yeni tv alınmıs lcd prize takınca role atıyor priz s.üstü 3 x 1,5 ttr ile beslenmiş kör bi noktada daha önce hiç kullanılmamış
prizden cıkardım fişleri roleyi actım role tuttu bu arada 12 nolu dairenin rolesinide actım oda tuttu hersey yolunda
arıza tv demi die düşünürken baska bir cihazla denedim prizi role gene attı
sorun hatta veya prizde fişleri cıkardım roleyi acmak için asagı indim (ev karanlık) baktım 12 nolu daireninde rolesi atmış tesadüfmü diye düşünerek
cıktım yukarı elk radyatör vardı en kolay taktım fişe role attı
indim aşagı 12 de atmış kapadım cıkış sigortalarını 4 acıyorum 12 atıyor 12 acıyorum 4 atıyor kafayı yicem
neyse cıktım yukarı cıkardım fişleri actım roleleri ikiside tutuyor
kontrollere basladım buattan takip ettim hattı
lamba linyesinden alınmıs topraklama olmadıgı için nötr den atlamayla toprak verilmiş dolayısıyla rolede atıyor topragı iptal ettim kısmii arıza cözüldü
ama halen o arıza mevcut
1.. sorun rolelerin 1 inde de düşündüm 2 sinide değiştirdim arıza olbilir diye ama arıza yine var
2 panoda ki baglantıları kontrol ettim nötr rst her iki dairede herşey dogru baglanmış
(kaldıki sayaclar yan yana değil birisi bir bölümde diğeri bir bölümde)
3 daire toprak hatları panodan çekilmemiş harici gidiyor dairelere
sonuç olarak böyle bir arıza ile karşılaşan varmı muhtemel arıza ne olabilir bilgisi tecrübesi olandan fikir istiyorum
tekrar hayırlı aksamlar mutlu seneler diliyorum..
ilk defa basıma geldı şasırdım aksam üstü oldugu içinde yeni yıl sonuna bıraktım problemi
12 daireli 5 yasında felan bır bınada (3x40a 30 ma siemens kaç. rolesı mevcut panoda)
4 nolu dairede arıza var diye gitim müşteriye
sonra aynı anda 12 nolu dairedende arıza var diye servis talep edıldı
4 nolu daırede yeni tv alınmıs lcd prize takınca role atıyor priz s.üstü 3 x 1,5 ttr ile beslenmiş kör bi noktada daha önce hiç kullanılmamış
prizden cıkardım fişleri roleyi actım role tuttu bu arada 12 nolu dairenin rolesinide actım oda tuttu hersey yolunda
arıza tv demi die düşünürken baska bir cihazla denedim prizi role gene attı
sorun hatta veya prizde fişleri cıkardım roleyi acmak için asagı indim (ev karanlık) baktım 12 nolu daireninde rolesi atmış tesadüfmü diye düşünerek
cıktım yukarı elk radyatör vardı en kolay taktım fişe role attı
indim aşagı 12 de atmış kapadım cıkış sigortalarını 4 acıyorum 12 atıyor 12 acıyorum 4 atıyor kafayı yicem
neyse cıktım yukarı cıkardım fişleri actım roleleri ikiside tutuyor
kontrollere basladım buattan takip ettim hattı
lamba linyesinden alınmıs topraklama olmadıgı için nötr den atlamayla toprak verilmiş dolayısıyla rolede atıyor topragı iptal ettim kısmii arıza cözüldü
ama halen o arıza mevcut
1.. sorun rolelerin 1 inde de düşündüm 2 sinide değiştirdim arıza olbilir diye ama arıza yine var
2 panoda ki baglantıları kontrol ettim nötr rst her iki dairede herşey dogru baglanmış
(kaldıki sayaclar yan yana değil birisi bir bölümde diğeri bir bölümde)
3 daire toprak hatları panodan çekilmemiş harici gidiyor dairelere
sonuç olarak böyle bir arıza ile karşılaşan varmı muhtemel arıza ne olabilir bilgisi tecrübesi olandan fikir istiyorum
tekrar hayırlı aksamlar mutlu seneler diliyorum..