kacak akım atması

anlatamadım sanırım, butonlar plastik zaten, butonları monteledigin kutu metal, yani duvarda gömülü olan kutu metal, ve biz ona topraklama çekmek zorundayız, panodan bütün kutulara toprak çekmek zorundayız ve kutuların toprak baglantı noktaları var ve oraya baglıyoruz, ordanda avizeye gidiyoruz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kaçak akimin topraklama olamadi yerde gorev yapma şansi az . Bu konunun doğruluu var ama.
Kaçak akımın bağlı olduğu dairede topraklama olmasa dahi evd ebulunan cihazlar bulaşık makinesi ve çamaşir makinesi özellikle bu iki cihaz su ile irtibatli olduğu için kaçak akımın atma şansi daha yuksek.
Eski zamanda topraklama kablosunu daha iyi iletim alabilmeleri için demir su borularina bağlarlardi.
Hani topraklama islak ve nemli tabaka cok sever ya.
 
Bak burayı gözden kaçırmıştık. Teşekkür ederiz bizi aydınlattıgın için.
 
Ne amaçla dedin bilmiyorum ama Doğan hacam ha bu olayi bire bir yaşadim )
ama galiba o nu bulabilmek için 2 gün uğraştim.
 
Ne amaçla dedin bilmiyorum ama Doğan hacam ha bu olayi bire bir yaşadim )
ama galiba o nu bulabilmek için 2 gün uğraştim.
Yok yahu şaka amaçlı değil. Hani ben hep cihazın üzerinde bekleyip bizim üzerimizden toprağa akarak kaçak akım açar diye düşünüyorum. Rezistans kaçağı ve oradan suya akıp kaçak akımı attırması olayı bana çok aydınlatıcı bir bilgi olarak geldi.
Sen sana takıldığımı düşündün galiba?
 
borular ve tavan lamba kutuları plastik, duvar ustundeki bütün isviç,priz kutuları metal
 
Saygılar hocam. hayat tecrübelerle kazaniliyor. Bazen bu tür muhabbetlerde bu na benzer olayi anlattim zaman Dalga konusu oluyor.
Bir binada kaçak akım sorunun için 3 usta geliyor. NOrmal diyor gidiyor. Deng gele beni çağrıyorlar.
Priz içine nerden girdi ise bu SALAMENDER ( sari renkli ) kertenkele notr ile toprak arasina yapimiş. ilginç bir ariza daha
 
Senin dediğin arıza da kaçak akımı tutturamazlar. Nasıl normal deyip gidiyorlar ki?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…