Ustam dağıtım panosu bu..duvarda askılı..sol tarafta şebeke beslemesi sağ tarafta UPS beslemesi var..şebeke ile UPS topraklamasi ortak..yani UPS cihazından çıkan 3 faz ve nötr hattı 7-8 tane tali panodaki sigortaları besliyor.her panoda yaklasik 15-20 adet ups icin Sigorta var.onlerinde de kacak akim rolesi var.bunlar PC yazıcı vs gibi cihazları besliyor..toprak hattının şebeke ile ortak olmasi mi sorun dicem ama diğer panolarda bi sorun yok.oncelerinde bunda da yoktu.Röle,UPS çıkışındamı ? Çıkışta topraklama varmı ?
Ustam elimde 1 adet Siemens var.bunu test butonu çalışmayan panolardan birine taktim..test butonu calisti fakat 10 dakika da bir role atiyor..schnder acti 9 takinca role atmiyor fakat test butonu da çalışmıyor..bu schnderlerden birini şebeke panosunda siemenslerden birini sokup yerine taktim orada calisiyor.test butonu da çalışıyor..kimse anlam veremedi duruma.
Öyle bir cihazim yok ustamKaçak akım ölçümü yapma imkanınız var-
mı ?
Ustam schnder acti 9 Yazıyor kutusunda..bu si tip olmuyor mu?..rölenin yan tarafinda AC akim işareti var.belliki AC sınıfı rolelerKaçak akımın sınıfı nedir ? UPS çıkışlarında
AC sınıf kullanılmaz.A veya bağışık tip olma-
lı.Schneiderde Si,Legrandda Hpi dir.
Kısa devre yok abi çıkışta.seri lamba ile deniyorum faz toprak role açıyor.sistem devredeyken yapıyorum notr ile toprak kisa devresinde role acmiyor ama..test butonuna basinca role neden atmaz çok tuhaf.[emoji15]Kaçak akımın çıkışından nötr ve toprak arasında kısa devre var mı ölçebilirmisin?Eğer cızırtılı bir ses dahi yapıyorsa sistemde toprak ile nötr arasında dolaylı kısa devre olabilir bu ups cihazlarının içinde de olabilir1Schneider kaçak akımla Siemens kaçak akım aynı seri mi?Kaçak akımlar kullanıldıkları yerlere göre bazı özellikleri farklıdır @sami inci abi bu konuda benden daha bilgiliidir bağışık tip de denilen geç atan sanayii tip olabilir schneider olanlar diye düşünüyorum!Test butonu işini şuan için aklıma birşey gelmiyor ama bende araştıracağım bu konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?