arkaplan
Profesyonel Üye
Yok finali yapamadık daha
başlanğıç konu 29 haziran 2018 bu güne devam .
Yok finali yapamadık daha
UPS nin o zamandan beri bir sürü parcasi değişti.filtre kondansatörleri aküleri vs..bunlar iki ay önce değişti..açıkçası bir daha kontrol etmedim...hatta unutmuştum konuyu hatırlattığıniz iyi oldu.. önümüzdeki hafta tekrar bı denicem bakayım ne durumda butonlarbaşlanğıç konu 29 haziran 2018 bu güne devam .
Tamam, bunun üzerinde kafa yoracağız.Ustam çözüm yok.hala aynı.bu şekilde bıraktım.
Bı kontrolü saglayalim abim ilk önce.buradan yazarim..malum ücretsiz izindeyiz iki haftadrSn. @telsiz'in önerdiği Frekans Ölçümü ne durumda?
Frekans, KGK devre dışı bırakılarak Giriş Klemensi'nden tekrar ölçülmeli.
Şu an için aklıma gelen bir iki Test daha var, mümkünse bunları bir yap:
1) Test Butonu'nu uzun süreli basılı tutmak; en az 30sn ve üstü,
2) KAKŞ Giriş ve Çıkış Fazları sökülüp 3 Klemens 3 Faz için ayrı ayrı denenmeli. Her Faz her Klemens'e girildiğinde Test Butonu uzun süreli basılı tutularak denenmeli. Devre üzerinde 380V çalışan cihazlar varsa bu cihazlar denemeler sırasında devre dışı bırakılmalı. Örneğin: R Fazı 1-2, 3-4, 5-6 Klemensleri'nde ayrı ayrı denenmeli, aynı biçimde S ve T Fazları da denenmeli. Bu denemeler sırasında Notr Giriş ve Çıkışları bağlı olmalı,
3) KAKŞ Çıkış Klemensleri boşaltılarak yalnızca Çıkış Notr'ü girilerek Test Butonu'na uzun süre basılarak denenmeli.
Yazılanların toplamında bu sorunun kesinlikle KGK kaynaklı olduğu görülüyor.
Bir ekleme daha:2) KAKŞ Giriş ve Çıkış Fazları sökülüp 3 Klemens 3 Faz için ayrı ayrı denenmeli. Her Faz her Klemens'e girildiğinde Test Butonu uzun süreli basılı tutularak denenmeli. Devre üzerinde 380V çalışan cihazlar varsa bu cihazlar denemeler sırasında devre dışı bırakılmalı. Örneğin: R Fazı 1-2, 3-4, 5-6 Klemensleri'nde ayrı ayrı denenmeli, aynı biçimde S ve T Fazları da denenmeli. Bu denemeler sırasında Notr Giriş ve Çıkışları bağlı olmalı,
Evet abi 380.faz değerlerinde sorun yok.hersey normal.Aklıma birşey takıldı, KGK Çıkışları Faz-Faz arası 380V değil mi? 80kVA olduğuna göre öyle olmalı.
Ayrıca KAKŞ Giriş ve Çıkış'larını Faz-Faz arası bir ölçelim.
Evet abi 380.faz değerlerinde sorun yok.hersey normal.