syg 2008 kompanzasyon yorumlarının cevapları
3-Yön öğrenme kapatılabilir istenirse.İsteğe bağlı olduğu için ziyan değil
4-Kondansatör gücü varko serisinde her alıp çıkarmada ölçülüyor.Uzun uzun anlatmayacağım yeterli açıklama yazıyor.
6-Varko serisi Atrf nin sekonder tarafından yaptığı ölçüme göre çalışır.Atrf primer değeri girmeniz sadece cihazın girmiş olduğunuz primer değerini 5 bölmesine ve bu oranı sekonder tarafından gördüğü değerle çarpıp ekrana vermesine yarar.Yani Yine yineliyorum çalışmasıyla primer değerinin girilmesinin alakası yok.
8-Bu özelliğe güvenmediyseniz pensampermetre ile cihazın ölçtüğü değerleri karşılaştırabilirsiniz
9-Bu sorunun cevabı da çok basit tabiki gördüğü durumda yapıcak.Yani yükte 51 kvar ihtiyaç var atrf miz 500/5.Yükte 50+1 alıp 51 i tamamlar.Boşta da göremiyeceği sınır değere yakın bir güç çekiliyor farzedelim bu durumda en küçük kondansatörle bu durumu kompanze etmeye çalışacaktır.öğrenme kapalı olduğu içinde bu kondansatör gücünü sıfırlamıyacaktır...
13-alma çıkarma zamanlarını biriken enerjilere,ceza sınırlarına bakarak varko serisi gibi hangi röleler kısıp açıyor bizimle paylaşırsanız bizde bilgilenmiş oluruz.Tüm markaları takip
edemiyoruz
14-Siz şimdi kullanıcıya ne demek istiyorsunuz ne anlasın tan fi den derken anlamadım.
Kullanıcın hergün yaptığı hesapta çıkan yüzde değerleri tan fi dir.
Örneğin endüktif % 13 kapasitif % 1 gitsin
tan fi yi -0,04 yaptığınızda röle normal kabul ettiği bölgeyi kapasitif tarafa % 4 kaydırarak sonucu aşağıdaki hale getirir.
endüktif % 9 kapasitif % 5 son durumdur.
Son olarakta display konusuna gelelim.Son kullanıcılardan ziyade işletme sahipleri yaptıracakları işlerde fiyat araştırması yapıyorlar 10 tane markayı birbiriyle karşılaştırıyorlar ve sadece fiyata bakıyorlar.Ve sonuç ne oluyor bizim bu tartıştıklarımız yalan oluyor ve en ucuz röle panoda yerini alıyor kısa bir süre olsada.
Eleştirileriniz için yinede teşekkürler.Her fazı ayrı kompanze eden röleyi ilk biz çıkardık ,bir sürü yen firma çıktı.Çoğuda iyi işler çıkarıyorlar.Ben kimseyi kötülemiyorum dikkat edin reklam da yapmıyorum sadece kendi rölemin özelliklerini anlatıyorum.
Anlatmak zorundayım yoksa farklar eksiler artılar ortaya çıkmıyor.Sen anlatmazsan ben anlatmazsam bu forumun amacı ne herkes biribirinden birşeyler öğreniyor ve daha iyisini yapmak için çabalıyor...Bu son sözlerim genel di üstünüze alınmayın.İyi çalışmalar dilerim