K.A.R da başbelası olacak bir şey yok bu zıkkım dünyanın her yerinde çalışıyor. afganistanda bile çalışıyor ırakta bile etiyopyada bile hesabını siz yapın neden bizde çalışmıyor.?? sebebi çok
1- çünki çalıştırmak istemiyoruz
2- sallapati tesisat yapıyoruz faz nötür al götür gezdir geri getir beğenmezsen eve götür senin olsun
3- sallapati tamir yapıyoruz fırın yaptırıyorsunuz adam almış toprakla nötürü birleştirmiş dialog şu
adama arızalı diyorum
-yok diyor kaçak akım atar diyor normal diyor
-yav bu fırın bosch almanyadada var italyadada orda atmıyor
-abi çok pimpiriklisin diyor çıkar git napacan deyor .
-arkadaş zaten yoktu ben koydum çocuk sağa sola bişiler sokuyor laptopun kablosunu ısırıyor ne olmaz ne olmaz
- abi çocuağa sahip çıkacan diyor
mantığımız bu mallesef mahaale elektrikçisi olmaktan kurtulamıcaz diye korkuyorum madem iş bu dereceye geldi bari napılacağını tam olarak anlatayım
seri lamba ile kaçak akım kontrolu olmaz zaten atar fazla toprak arasına koyduğunuz zaman atmıyorsa zaten kaçak akım bozuktur ..
bütün panoyu boşaltın prizlerin hepsini boşaltın
hatta lamba linyaesi varsa ampullerini sökün ama anhatar kapalı (yani lamba taksanız yanacak şekilde kalsın enerjili)
sonra kaçak akım rölesini açın (yani e nerji geçirmeyecek şekilde )
sonra meger alın 1000- 1500 volta her faz nötr ve her faz toprak vede nötr toprak izalasyon testi yapın .. sonuca bakın eğer sıkıntı yoksa hatta bir şey yok demektir ...
hattan emin olduktan sonra çalışan alıcıları takın ama topraklama kablosunu sökün ana toprağı . panoya gelen toprağı ayırdıktan sonra ölçü aleti ile faz toprağı ölçün herhangi bir voltaj okuyormusunuz . eğer ölçü aletiniz akım ölçüyorsa MA SEVİYESİNE ALIN toprakla nötre bağlayın akım akışı varmı bakın oda yoksa kaçak akım rölesini değiştirin ..
son olarak nemli yerde olan prizleri kontrol edin gerekirse onların nötr ve toprak dahil tüm hatlarını aYIRIN
dahada olmuyorsa evi satın olmaz orası