Tabii geçebiliriz fakat bu kondansatörler normal kondansatörlerden biraz büyük gibiler. Tam ölçüsünü bilmiyorum ama 250V versiyonda oldukları için kartta 3x2 cmlik bir alan kaplar gibi görünüyor.Kıym'ETli @Yunusgr
Gondansatörler gelinceye kadar istersen PCB tasarımına geçelim.
Almış olduğun kondansatörlerin ölçüleri bellidir. Dolayısı ile PCB yaparken o ölçü ile kondansatörün yerini belirleyebiliriz.
Geriye diğer malzemeler kalıyor olup bunlar bobinler ve kullanlacak dirençler.
Kullanılacak dirençlerden mid için olanı mid hoparlörün empedansına göre ve kazancına göre belirlenecektir.
Bobinlerin ölçümü kolaydır.Evet biliyorum ama bununla uğraşmamın asıl sebebi karttaki bobinlerde problem olup olmadığını öğrenmekti. Ama ne yaptıysam mid kısmını çalıştıramadım. Neyse bu halde bırakıyorum.
Kartın şemasını bitirdiğimde buraya yükleyeceğim
8.2uF gerekirse mid kondansatörüne parelel kullanılabilir. Böylece mid alt kesim frekansları 400Hz lere indirilir.Anlaşıldı, buna göre PCB tasarımına bakacağım. Burada belirsiz olan kart baskısını hazırlarken switch in uyumlu olacağı delikler. O kısmı alacağım parçaya göre ayarlarım direkt.
Bu arada 8.2 uF değerinde bir tane kondansatör daha var boşta. Ama gerek kalmadı galiba.
İlk gönderdiğim tasarımda benim aklımda mid kısmı için bobinleri iptal edip orayı taş dirençle halledeceğiz diye kalmıştı. Sanki öyle bişey hatırlıyor gibiyim.O yüzden de iki bobini seri bağlamıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?