Tizlerin kazancı yüksek ise tiz direncini artırabilirsin.Fark edilecek kadar büyük bir fark yok gibi. Ama tizlerin kazancı gerçekten yüksek, midleri pek duyamıyorumTizleri bağlamadan da bi deneyeceğim. Şuan kabaca test ediyorum.
Frekans testini de biran önce tamamlayıp buraya göndereceğim.
Değerler süper.Tripod hizasını mid seviyesine getirdim. Crossover üzerindeki mid switchi -3 dB seviyesine ayarlıydı.
500 Hz: 88.5 dB
1000 Hz: 90 dB
4000 Hz denemedim üst mid bölgesi olduğundan dolayı tweeterlara etki edip yakmaması için
Tripodu tam iki tweeterın ortasına denk gelecek şekilde yükselttim. 0.30v ile 1 metrede sonuçlar:
8000 Hz: 77 dB. Bunu tripodu tam iki tweeterın ortasına hizalayıp ölçtüm. Datasheet dosyasında bu frekans için ölçülmüş sonuç 88 dB.
Bu konuda ben...Değerler süper.
Ölçüm hatalarını kaale almazsan, aporlörümüz son derece nefis.
500Hz değil de 300-400Hz te 90db ölçülüyorsa son derece şipirdek demektir.
Ölçüm aletlerimiz ve cihazlarımız profesyonel olmasa da elde etmiş olduğumuz relatif değer son derece ideal.
Tiz bölgesinin ölçümleri çipindirik olduğu için tek referansımız kulağımızla duyduğumuz tiz seviyesidir. Bu sebeple tizleri iyi duyabiliyorsak gıbızlatmaya gerek yoktur. Çünkü ölçüm için elimizde hiçbir alet aygıt bulunmamaktadır.
Kabaca ölçüm referanslarımız birkaç desibel aralığında ki, böyle bir kabin son derece ideal bir kabindir.
Burada @vecivicivokke yi anarak kulağını kuyruğunu çınlatma ihtiyacı duydum.
Umarım bu kadar mesaj ve yazışmalarımız foruma bazı bilgiler kazandırmıştır.
0.3V ile 3V arası 10 katı. Bu da 20db fark demektir.Tripodu tam iki tweeterın ortasına denk gelecek şekilde yükselttim. 0.30v ile 1 metrede sonuçlar:
8000 Hz: 77 dB. Bunu tripodu tam iki tweeterın ortasına hizalayıp ölçtüm. Datasheet dosyasında bu frekans için ölçülmüş sonuç 88 dB.
Yaf 40 sayfadır yazışıyoruz. Kızmadın mıBu konuda ben...
Konu görüntülenmesi 21K olmuş eğer bu tekil kullanıcı sayısı ise çok yüksek. Gerçi diğer türlü de yüksek0.3V ile 3V arası 10 katı. Bu da 20db fark demektir.
Eğer bu frekanstaki ampli gerilimizi 3V yapsaydık 77db değil 97db elde elde edecektik.
Datasheet verilerinde giriş gücü tam 1W olacak şekilde hassas cihazlarla ölçülmektedir. Bu sebeple o veriye bire bir ulaşabilmek için şartlarımız uymuyor.
Ancak genel karakteristiğimiz gereği hoparlör duyarlılığımızdaki referansımız 90db olduğu için ve +/-5db sapma öngördüğümüz için tüm sonuçlarımız oldukça ideal demektir.
Yaf 40 sayfadır yazışıyoruz. Kızmadın mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?