Eski seri diye almıştım öylesine zamanında. Güzel bir kabin yaparsak, nasıl ses verdiğini göreceğim inşallah.25hz-32khz çok ciddi bir aralıkgüzelmiş
Size gönderme yaptım zaten kontrplak demekle ben, bizim uğraşımız değil.bi kötekte benden gelsin, 4 mm kontraplak bende de var. sen marangozsun, sanırım mobilya ağırlıklı. ben kayık marangozuyum. yığma ahşap diye geçer bizim yaptıklarımız. en son yaptığım 26,85 metre idi. zaten sonra işi bıraktım. ama el ve elektrikli el takımlarım hala duruyor.
İki entegre de aynı değilse olmaz.Merhaba hocam bir konuda sizden yardım isteyeceğim zahmet olmazsa.technics su vx 500 amplimin power modülünde entegresi de problem var orjinali yok şuan tr malesef.onun yerine sanyo STK 4050 entegre veya https://www.entegredunyasi.com.tr/urun/stk4142-ii-sanyo taksam olurmu hocam ?
Merhaba hocam küçük bı konu daha vardı.bende 3 way kule tipi kabin yapiyorum crossoverlar çok pahalı hemde istediğin gibi bulunmuyor elimde 150 watt 4 ohm bass 70 watt midlle 4 ohm ve 40 watt civarı 4 ohm tweetrlar mevcut tsp bilgileri yok malesef.basslarin 200 Hz civarında kesmesini istiyorum.trafolarini kendim saricam 1.5 mm bakirla kaç tur spin sarmam lazım karkaslara mid tiz ve bass için hocam ?Eğer kabinin kenarları titreşmeyen bir malzemeden yapılırsa, Örneğin mermer.
İç kısmı iyi izole edilirse...
Hava almayacak kaçırmayacak şekilde yapılabilirse. Ve içerisindeki havanın hoparlörün geri çekilme anındaki max titreşimi kadar havası boşaltılabilirse.
Westra hoparlör için 35Hz i elde edebilmek için takribi kabin iç ebatları 25X25X25 cm bile olabilir.
Bu koşulların yerine getirilmesi zor olduğu için genel olarak sunta kullanılmak koşulu ile en az 40 litre iç hacme sahip bir kabin, yeterli bass frekansta çalışacaktır.
Bu hacim genelleme olarak ele alınmış olup, hoparlör büyüklüğü etkendir.
Ama böyle bir hoparlör için iç hacmi 100 litre yapabilirsek daha iyi sonuç alacağımız gerçektir.
Yani büyük kabin yapabilmek mümkünse hiç hesaplara bile gerek kalmaz.
100-120W civarı trafo karkasları ve sacları hemen hemen her yerde bulunur.
Senin tek söyleyeceğin şey şudur.
Primer 24V en az 4A lik tel çapı ile.
Seconder 2 ayrı (Ayrı ayrı olacak haa) 24V en az 2A lik tel çapı ile.
Sarılabilirse dadından yinmez.
Eğer trafonun ankuşları yeterli ise 4A lik sargı yerine daha kalın olabiliyorsa en kalın tel ile sarılmalıdır.
Yani normal 100W lık trafonun tek 24V sargısı için 1mm2 tel kullanılıyor, ama daha kalın tel ile sarılabiliyorsa örneğin 1.5mm2 daha kalın tel kullanılması daha iyidir.
Çünkü kalın tel kullanımı bakır kayıplarını en aza indirir.
Önce rezonans frekansı konusunda araştırma yapmalısın.Merhaba hocam küçük bı konu daha vardı.bende 3 way kule tipi kabin yapiyorum crossoverlar çok pahalı hemde istediğin gibi bulunmuyor elimde 150 watt 4 ohm bass 70 watt midlle 4 ohm ve 40 watt civarı 4 ohm tweetrlar mevcut tsp bilgileri yok malesef.basslarin 200 Hz civarında kesmesini istiyorum.trafolarini kendim saricam 1.5 mm bakirla kaç tur spin sarmam lazım karkaslara mid tiz ve bass için hocam ?
Orada akustik etkenler çok önemlidir.Bu arada ölçümleri ne kadar tekniğe uygun şekilde yapmaya çalışsamda ne yazık ki o zamanlar elimde bulunan ve oldukça amatör araç gereçlerle tamamlayabilmiştim. Bass bölgesindeki bazı iniş çıkışlar kabinden daha çok odada bulunan cam zeminlerden veya duvarlardan dolayı böyle ölçülmüş olabilir mi? Çünkü farklı yerleşimlerde özellikle bass seslerde değişimler oluyor. Tabii test için kullandığım mikrofonun da karakteristik özellikleri bu sonuçlara etki etmiş olabilir, bilmiyorum.
Banyoda ölçüm yanıltıcı mı olur hocamOrada akustik etkenler çok önemlidir.
Eğer mümkünse balkon gibi bir yerde açık havada bir ölçüm daha yap.
İniş çıkışların daha azaldığını görmelisin.
Banyo veya hamam gibi yerlerde aşırı yansımalar olduğu için EKO yapacaktır.Banyoda ölçüm yanıltıcı mı olur hocam
ÖNEMLİDİR:Çünkü farklı yerleşimlerde özellikle bass seslerde değişimler oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?