Bu konuda @Yunusgr hem uzman hem de azmankeşke kaynak ve malzeme olsaydı yeni kabinler yapardım çok güzel olurdu...
Bu grafik hassasiyet konusunda bize net bir bilgi vermediği için ne kadar sağlıklı ses duyacağımızı kestirmek zor. Basslar şiddetli değil ama mid ve tizlere doğru şiddet artıyor.@Yunusgr ün yaptığı kabinler ile 1985 li yıllardaki en revaçta ürünlerden olan PEYNİİR CS797 kabinlerin kıyaslamasını yapabilecek arkadaş var mı acaba ?
Ekli dosyayı görüntüle 106150
Ürünün üzerindeki grafiğin belli toleranslar dahilinde doğru olduğunu varsayarsak, genel olarak insan kulağı ile tespit edilebilecek farklar neler olabilir.
Kaynak olarak çok doğru yerdesiniz hocam. Ancak malzeme işi bütçesel olarak biraz zorlaştı ne yazık ki.keşke kaynak ve malzeme olsaydı yeni kabinler yapardım çok güzel olurdu...
Aslında bilen birisi için son derece basit. Yıllar öncesinin iyi kalite olarak lanse edilmiş bu hoparlörün 32Hz i 30-35db kayıpla zor verebildiği açıkça görülmektedir. Kayıplar 100Hz bölgesinden başlayıp 63Hz te bile 5 db gibi kaybı bulunmaktadır. 120Hz ten 32 Hz e kadar bölgeyi işaretlersek 40Hz te bile en az 20db kaybı olacağı tahminen görülebilir. Halbuki senin kabinlerinde 32 Hz te 20db kaybın olsa bile 40Hz te neredeyse referans seviyesinde olduğu görülmektedir. Yani senin kabinler 40Hz i hakkıyla verebilmekte, ama PEYNİİR hoparlör 40Hz de oldukça fazlaca kayıplı bir üründür.Bu grafik hassasiyet konusunda bize net bir bilgi vermediği için ne kadar sağlıklı ses duyacağımızı kestirmek zor. Basslar şiddetli değil ama mid ve tizlere doğru şiddet artıyor.
Eğer etiketteki grafik doğruysa 60Hz'den aşağı frekanslarda ciddi kayıp var hocam. Yani bass konusunda oldukça zayıf görünüyor. Etiket 40Hz'den başlamış ama grafik basit olduğu için dB olarak nerelere kadar çıkabildiği belli değil.
Kaynak olarak çok doğru yerdesiniz hocam. Ancak malzeme işi bütçesel olarak biraz zorlaştı ne yazık ki.
ÖZEL İLAVE:@Mr_YAMYAM hocam CS797 Peynir kabinleri hiç tecrübe etmedim. Ama sizinle modifiye yaptığımız kabinlerde peynir bass hoparlörler , Weg Medium ve tweterlar ile çok güzel bir çalışma yapmıştık. Orjinal Sony E51 kabinlerden çok daha iyi ses aldığımızı kesinlikle söyleyebilirim. CS797 kabinlerle karşılaştırma yapmak istersek sanıyorum teknik veriler bize azda olsa bir fikir verebilir.
Bizim yaptığımız tekniğine uygun filtre ve izolasyon idi.@Mr_YAMYAM hocam kabinleri 2016 yılında yani yaklaşık 8 yıl önce modifiyeyi gerçekleştirmiştik. 8 yıl önceki bu modifiyeye en uygun fiyat/performans 3 yollu filtre olarak bunu değerlendirmiştik. PEYNİR leri de iki hoparlöre 50TL ye internetten siz bulmuş hemen kap demiştiniz. Satıcı lokasyonu İzmir'de olduğu için hemen işi bitirmiştik. Daha önce bu kabinlerde resimdeki yerli bass hoparlörler ve 3 yollu yerli filtreler vardı. Bu kabinlerde bass sesleri oldukça güzel ben zevkle dinliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?