Yorumları okudum ve üye olup yorum yazmak istedim. Umarım bu yorumları yapanlar makine mühendisi degildir. Öyle ise vah vah ki vah vah... Yazıklar olsun bize ki sizi donatamadan mezun etmişiz. Hem fan coil var diyorsunuz hem de fan işe yaramaz diyorsunuz. Hem 1. Yasadan dem vuruyorsunuz hem de daha fazla yakıt yakar diyorsunuz...
Teoride mümkün ve uygun fakat pratiğe fan coil dışında 'ev yapımı' olarak dokebilen olmuş mu diye bakıyordum ben de. Onerilen Bilgisayar Fan ı çok ses çıkarır bence. Ayrıca yogusma büyük sıkıntı olacaktır sogutma cevriminde. Bu tip problemleri aşmış ucuz yollu bir aparat var mı diye bakıyorum. Hazır yaziyorken teoriye açıklık getireyim. Fan kelimesini duyan hemen atlamis sadece sirkülasyon yapar diye ama nereye ne amaçlı koyuldugunu pas geçmiş. Dış yuzeydeki akışkan hızı artarsa Convection ile olan ısı transferi artar. Fan, odanin ortasına konmuyor! İkinci bir konu, artan ısı transferi bize daha kısa zamanda odayı isitabilmeyi sağlıyor. Ve daha yüksek oda sıcaklığina cikiliyor. Daha cok isinma daha çok yakıt demek tabi ki. Soğuk diyor adam soğuk! Tabi ki para verip ısınacak. Ha diyorsan ki ben odayı 20 de sabit tutarım o da mümkün, fan ile bu ilk ısınma daha çabuk olur ve sonra ısıtma yükü kadar ısı ortama verilir sıcaklık sabit kalır. Evet, daha büyük petek de çözüm olur lakin fansiz soğutma çevrimi iş yapmıyor, bana soğutma da lazım.uzman sensin ne yapmak gerek?
"radyatöre girişte 80 derece radyatörden çıkışta 70 derecede olan sıcak suyun (Kalorifer kazanından, kombiden veya kat kaloriferinden gelen) ısıl kapasitesini sadece fanla değiştiremezsiniz."
Ancak giriş-çıkıştaki su sıcaklık farkı değişiminde yani bunun artırılmasında veya sıcak suyun hız değişiminde büyük bir değişim olur yalnızca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?