murater2019
Üye
Bu konulardaki bilgim neredeyse hiç olmadığından satın alma yapmadan önce bilgilerinize danışmak istedim.
Elektrikler kesildiğinde ben müdahale etmeden sirkülasyon pompasının 3-4 saat daha çalışması için kesintisiz güç kaynağı ihtiyacım var.
Evimde kaloriferli soba sistemi kullanıyorum ve boşta bir aküm var.
kaloriferli soba için Elektrik bilgileri: 230VAC, 50Hz, 3,15A, max. 550 W
elimdeki akünün bilgileri: 12V 63ah 450A (EFB start stop akü, aracımdan çıkma)
Basit olarak aşağıdaki gibi düşünüyor insan ama yanlış olduğuna eminim
evdeki 220V prize + akü şarj cihazı takılması + şarja akü takılması + aküye invertör bağlantısı + sobanın fişinin invertöre takılması
Elektrik kesik olmadığında sobanın normal şebekeden çalışması ve bu durumda akünün boş ise şarj olması gerekiyor. Aküyü ölçüp gerektiğinde fazla şarj etmeyen bir alet olması gerekiyor. Elektrik kesildiğinde ise ben müdahale etmeden sobanın invertör vasıtası ile aküden güç olarak çalışması gerekiyor.
Çözüm önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Not: Üzerinde invertör de olan bir akü şarj cihazı bulamadım, varsa tavsiyelerinize açığım. (maks. bütçe 400 TL civarı düşünüyorum)
Teşekkürler
Elektrikler kesildiğinde ben müdahale etmeden sirkülasyon pompasının 3-4 saat daha çalışması için kesintisiz güç kaynağı ihtiyacım var.
Evimde kaloriferli soba sistemi kullanıyorum ve boşta bir aküm var.
kaloriferli soba için Elektrik bilgileri: 230VAC, 50Hz, 3,15A, max. 550 W
elimdeki akünün bilgileri: 12V 63ah 450A (EFB start stop akü, aracımdan çıkma)
Basit olarak aşağıdaki gibi düşünüyor insan ama yanlış olduğuna eminim
evdeki 220V prize + akü şarj cihazı takılması + şarja akü takılması + aküye invertör bağlantısı + sobanın fişinin invertöre takılması
Elektrik kesik olmadığında sobanın normal şebekeden çalışması ve bu durumda akünün boş ise şarj olması gerekiyor. Aküyü ölçüp gerektiğinde fazla şarj etmeyen bir alet olması gerekiyor. Elektrik kesildiğinde ise ben müdahale etmeden sobanın invertör vasıtası ile aküden güç olarak çalışması gerekiyor.
Çözüm önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Not: Üzerinde invertör de olan bir akü şarj cihazı bulamadım, varsa tavsiyelerinize açığım. (maks. bütçe 400 TL civarı düşünüyorum)
Teşekkürler