Kamera Görüntüde Kırmızı Karıncalanma

serkan2020

Üye
Merhabalar

Bağ evine kamera sistemi kurdum.

DVR: DS-7108HGHI-M1

Kamera: DS-2CE10DF0T-PF 3,6mm ColorVu: 5 adet

Güç Kaynağı: MRW-120-12 - 12VDC 10A

Kablo : 2+2X0,50mm2

Dvr Kısmında Hazır Kablolu Konnektör ile ek yaptım. Kırmızı ve Beyaz Renkli 2 kablosu Var.

Kamera Kısmında Hazır Kablolu Konnektör ile ek yaptım. 5li kablosu var. 2adet kırmızı, 2 adet beyaz, 1adet sarı.

Aşağıda resimdeki gibi bağlantısını yaptım.

Fakat görüntülerde kırmızı karıncalanma mevcut. İlk daha fazla renkli dalgalar vardı onu giderdim. Fakat kırmızı karıncalanma parazitini gideremedim.

Nasıl düzeltebilirim bunu yardımcı olurmusunuz.

Hem dvr, hem kamera kısmına hazır konnektör eklemesi yerine, civatalı bnc konnektör ve jack ile direk bağlantı yapsam düzelirmi faydası olurmu?

Tüm kameralarda kırmızı karıncalanma mevcut.

Kameraların Dvr Cihazına Uzaklığı;

1.Kamera : 8mt

2.Kamera : 12mt

3.Kamera : 12mt

4.Kamera : 15mt

5.Kamera : 20mt

Ekli dosyalar

• Kamera.webp
    Kamera.webp
    65.2 KB · Görüntüleme: 16
  • Kamera4.webp
    Kamera4.webp
    8.8 KB · Görüntüleme: 16
  • Kamera5.webp
    Kamera5.webp
    4.6 KB · Görüntüleme: 14
  • Kamera2.webp
    Kamera2.webp
    73.3 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Aynı sistemi senelerdir kullanıyorum. Bu sene sizin cihazın aynısı ve colorvu kamera sistemine geçirdim.

Aynı konnektörü kullanıyorum. Benim 5 kameranın kablosunda da bir yerinde ek olduğu halde sinyalde problem yaşamıyoruz. kablo da 0.22ymiş, 100 metre top halindeyken bile sinyal sorunu yaşamıyordum.

Yani belirtmiş olduğunuz dalgalanmayı nasıl çözdünüz?

Şilt dediğiniz alimünyum kısım pek iletken değil, tavsiyem kayıt cihazına da siyah kabloyu ortak bağlayın sadece şilt ile şaseleri ortaklanmasın.

Sanırım kayıt cihazının adaptörü ile kameraların adaptörünü farklı kullanıyorsunuz. Şaselerini sadece şilt ile ortaklamayın.

Aynı sistemi senelerdir kullanıyorum. Bu sene sizin cihazın aynısı ve colorvu kamera sistemine geçirdim.

Aynı konnektörü kullanıyorum. Benim 5 kameranın kablosunda da bir yerinde ek olduğu halde sinyalde problem yaşamıyoruz. kablo da 0.22ymiş, 100 metre top halindeyken bile sinyal sorunu yaşamıyordum.

Yani belirtmiş olduğunuz dalgalanmayı nasıl çözdünüz?

Şilt dediğiniz alimünyum kısım pek iletken değil, tavsiyem kayıt cihazına da siyah kabloyu ortak bağlayın sadece şilt ile şaseleri ortaklanmasın.

Sanırım kayıt cihazının adaptörü ile kameraların adaptörünü farklı kullanıyorsunuz. Şaselerini sadece şilt ile ortaklamayın.

Renkli dalgalanmayı yanlış bağlantıdan dolayı yaşadım sanırım.

Kayıt cihazı tarafındaki kablonun şiltini güç kaynağının 0voltuna, kayıt cihazındaki konnektördeki beyaz kabloyuda güç kaynağın 0v vermişim ben.

Şilti güç kaynağından ayırıp, Kayıt cihazının konnektörünün beyaz kablosuna bağlayınca dalgalanmam düzeldi.

Evet Kayıt cihazı adaptörlü, Kameralar güç kaynağından besleniyor.

Demek istediğiniz, dvr cihazı ile güç kaynağının 0voltunu mu ortaklamayı kastediyorsunuz. İlk güç kaynağına bağladığımdada ortaklanmış olmuyormu? Çünkü busefer yataylamasına dalgalanma oluyor görüntüde.

Ben hazır konnektör alırken 10unu da güç girişi olan tipten almıştım, siz 5 güç girişli 5 sinyal için olandan almışsınız, sinyali bozan yer o kayıt cihazına giriş yaptığınız konnektörlerin kalitesinden olabilir, eğer konnektörlerin kablolarını oynatınca sinyalde hareketlenme oluyorsa o da sinyali bozabilir.

Yani bunlar AHD kameralar eski tip analog değiller bu sebeple kablolarda çok aşırı derecede bozulma olmadıkça sadece bağlı olması bile sinyal aktarımı için yeterli. Arabaya geri kamerası bağladım 4 metre incecik yalıtımsız (kırmızı siyah sarı) kablo ile 1080p görüntü aktarabiliyor ahd sistem.

Kırmızılanma olan kamerayı birbirleri arasında değiştirmeyi deneyin belki kamerada sıkıntı vardır?

Kayıt cihazının güç giriş kablosu yetersiz geliyorsa HDD kafa hareketlerinde görüntüde dalgalanma oluşuyor. Kayıt cihazına giren 12v kablosu orjinal adaptör kablosu mu? Kayıt cihazının beslemesi de çok önemli eğer zayıfsa HDD kafasını oynattıkça voltaj dalgalanıyor ve görüntüde de sallantı ve bozulmaya yol açıyor.

Ama elimden 20 kamera geçmiştir, eğer görüntüde renksizlik/bulanıklık/parlama/noktalanma varsa 99% kamerada sıkıntı çıkıyor.

Harici güç kaynağınız kaç amper? Led trafosu mu? çıkışı stabil mi?

Dalgalanma problemi tüm kameralarda mı vardı? Kırmızılı karıncalanma da hepsinde mi var?

5 kameranın 5'indede kırmızı karıncalanma var. Akşam denedim, sabah deneme şansım olmadı hiç.

Dvr cihazınının kendi orjinal adaptörü. Harici güç kaynağı 12v 10A.

Ek yapmadan hem dvr tarafına hem kamera tarafına kendi kablosuna civatalı konnektör ve jack taksam değişiklik olurmu ki.

Dalgalanma problemi tüm kameralarda mı vardı? Kırmızılı karıncalanma da hepsinde mi var?

Dalgalanma düzeldi. Dalgalanma kalmadı. Dvr tarafındaki kamera kablosunun şiltini direk konnektörün şiltine bağlayınca dalgalanma geçti.

Sadece tüm kameralarda kırmızı karıncalanma var. Ekteki videodaki gibi.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    17.2 KB · Görüntüleme: 3
  • VİDEO.rar
    VİDEO.rar
    2.6 MB · Görüntüleme: 3
Görüntüyü şimdi izledim evet karıncalanma var, VGA dan görüntü alıyorsunuz sanırım onda da sıkıntı olabiliyor. Kayıt cihazını internetten telefondan izleyince de kameralar öyle karıncalı mı

Şimdi bendeki aynı kameranın görüntüsüne ben de baktım hiç öyle karıncalanma yok evet, telefondan izle öyle dene bir de.

Genelde kalitesiz bağlantı jack'ları görüntü sorunu yapabiliyor. Kablo kalitesi önemli! Adaptörün kamera ucundaki voltajını ölçün. 12.3 v gibi bir tık yükseltin (ayar pot'u varsa).
Arkadaşın dediği kablo kabuğu, ekran, şilt durumu da önemli.

Şimdi bendeki aynı kameranın görüntüsüne ben de baktım hiç öyle karıncalanma yok evet, telefondan izle öyle dene bir de.

Tv'de hdmı kablo girişi yok. Hdmı - DVI Dönüştürücü var. Ona giriyorum. Hdmı Kabloyu.

Telefondan izlemedim hiç. İnternet bağlantısını yapamadım daha dün kurulumunu bitirmem baya geç oldu.

İnşallah televizyondandır. 5 Kameranında hepsinin bozuk olduğunu düşünmüyom.

Televizyondanda değilse en kötü ihtimal yaptığım bağlantıları tekrar yenileyeceğim artık. Başka aklıma birşey gelmiyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri