Kamera Kablosu ve Doğalgaz Hattı

eg289

Üye
Kapı önüne kamera takma düşüncem var. Elimde Hali hazırda Anker Eufy C220 360 derece kablo var. Dome kamera ayağı ile montajını yapacağım.

Sorum şu arkadaşlar;
Elimdeki kamera beslemesini micro usb kablodan alıyor. 5v veya 12V ile alıyordu galiba tam hatırlamıyorum. Çizimde gösterdiğim gibi Doğalgaz sayacı veya hattının yanından geçmesi bir sıkıntı yaratır mı?

5 metrelik uzun micro usb bulamadım, iki ucunu kesip araya kablo ekleyerek uzatmayı düşünüyorum.

Kameranın hemen arkasından eve giren duvarda kiriş var, o yüzden oradan geçiremiyorum ve kablo mesafesi çok uzun olacak.

Ama selenoid valfin kablosunu geçtiği duvarın arkasında priz var, oraya başlayabilirim.

Ekli dosyalar

• 20241213_142217.jpg
    20241213_142217.jpg
    107.3 KB · Görüntüleme: 21
Herşeyden önce bina içerisine koymaniza izin verilecek mi sonuçta toplu yaşam alanı kat malikleri izin vermeye bilir. Bunu bir arastirmanizda izin almanızda fayda var. Her ihtimale karşı alev yazmayan bir boru içerisinde götürmeniz daha iyi olur hoş bu şekilde de birşey olacağını zannetmiyorum

Herşeyden önce bina içerisine koymaniza izin verilecek mi sonuçta toplu yaşam alanı kat malikleri izin vermeye bilir. Bunu bir arastirmanizda izin almanızda fayda var. Her ihtimale karşı alev yazmayan bir boru içerisinde götürmeniz daha iyi olur hoş bu şekilde de birşey olacağını zannetmiyoru
Üst katta bulunan kat maliklerine danıştık, kendilerinden izin aldık.

İkinci seçenek olarak; kameranın takılacağı duvarın arkasının üstü kiriş, altı tuğlaymış. Duvarın arkasında 2 metre mesafede ana sigorta girişi ve buatı var. Oraya alabilirim.

göm gitsin sıkıntı olmaz, yalnız delik delerken diğer kablo ve boruya fiziksel bir zarar vermeyin yeter.

Usb kabloyu kesmek yerine doğrudan 220V hattı çekseniz daha iyi olur. Hem orijinalliği bozulmaz hemde dc kablodaki olası güç kaybı, gürültü vs önlenmiş olur.

Forum istatistikleri

Konular
130,087
Kullanıcılar
453,110
Son üye
Cagbah

Yeni konular

Geri