kamera sisteminde voltaj düşümü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kkiyar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
10 seneyi aşan başlığı hortlatmışsınız!;)

Neyse, bu durum birçok kişinin başına gelebiliyor.

1. Kamera mesafeniz fazla. Kamera yanındaki beslemenin gerilimini ölçünüz. 12 volt'tan biraz fazla olmalı. Düşükse besleme adaptöründe volt ayarı varsa 13 volt'a kadar yükseltip deneyin.
2. O mesafe için kalın telli kaliteli kablo ve kaliteli bağlantı uçları kullanın.

Beslemeden kaynaklı olup olmadığından emin olmak için kamera yanına çekilecek seyyar kablo ile yerinde uygun bir adaptörle besleme yapıp durumu kontrol edin.

Titreme olayı bazen benim kameralarda da oluyor. Özellikle gece görüşe geçtiğinde. Çünkü gece görüş esnasında çekilen güç gerilimi ve akımı düşürüyor, yetersiz geliyor. Belli bir eşiğin altında da kamera tamamen kararır.

10 seneyi aşan başlığı hortlatmışsınız!;)

Neyse, bu durum birçok kişinin başına gelebiliyor.

1. Kamera mesafeniz fazla. Kamera yanındaki beslemenin gerilimini ölçünüz. 12 volt'tan biraz fazla olmalı. Düşükse besleme adaptöründe volt ayarı varsa 13 volt'a kadar yükseltip deneyin.
2. O mesafe için kalın telli kaliteli kablo ve kaliteli bağlantı uçları kullanın.

Beslemeden kaynaklı olup olmadığından emin olmak için kamera yanına çekilecek seyyar kablo ile yerinde uygun bir adaptörle besleme yapıp durumu kontrol edin.
Hortlattigimin farkındayım ama konu varken konu açmak istemedim

Hortlattigimin farkındayım ama konu varken konu açmak istemedim
Bence mevcut konudan devam etme mantığı ile yaklaşım güzel :)
Sorunuza gelecek olursak özellikle analog kamera kurulumunda bir çok kişinin atladığı fakat önemli bir husustur bu sorun. 80 - 100 m de analog kamera çalıştıran ve gece gündüz sorun yaşamayan biri olarak naçizane tavsiyem;
- Kamera kablosunu seçerken 1m de de çalışacak olsa enerji taşıyan kablo kesitiniz 0,50mm olsun. Ayrıca ister kendinize kurun ister ticari olarak başkasına, ne olursa olsun bakır tercih edin. Piyasada zebil gibi kamera kablosu mevcut ve alanların çok düşük bir kısmı bilerek alıyor gerisi kamera kablosumu tamam dediği için, sonrası bir dizi sorunları beraberinde getiriyor malesef.
- Adaptör hesabınız sınırda olmasın. Ben bugüne kadar 4 kameraya minimum 20 Ah metal kasa adaptör kullandım. Evet kameraların datasheetinde gündüz ve gece tüketim değerleri yazıyor. En baba yiğidi hadi çeksin 1.5Ah çeksin lakin bizim sistemimiz kusursuz değil. Kullanılan kablo kalitesi, kesiti, bağlantı ekipmanları, mesafe vb bir sürü etmen var. Kaldı ki bugün piyasadaki adaptörlerin hangisini alırsan alın 20Ah yazıyorsa siz onu 15Ah olarak görün. Yazan değerleri veremedikleri gibi verseler bile ömürleri ona göre olacaktır.
-BNC jaklarınızı ve 9mm power jaklarınızı iyi seçin. Yine bunlarda piyasada zebil gibi gümüş jak vs diye satılırlar ama çok nadir kalitelisini bulabilirsiniz. Zaten elinize kaliteli bir jak geçerse dandik olanları daha görürken anlarsınız. Önerim S-Link bnc lerini bi inceleyin. Güç jaklarını ele alırsak onlarda kablo plastikleri bazılarının 2*0,75mm kablo kalınlığındayken tellerine bi bakıyorsun çocuk saçı teli kalınlığı gibi incecik ve 3-5 şey anca var. Lehim yapsan tenezzül edip üzerine yapışmaz o derece dandik. En iyisi soket al kendin bağla yada lehimle.
- Gelelim montaja, her şey 1. sınıf kalite bile olsa kötü bir işçilik o an olmasa bile sonrası için sorunları beraberinde getirir. Bu sebeple bağlantı işini ciddiye alarak gerek montajı gerek izolasyonu titizlikle yapın.

Bu yukarda belirttiklerim sağlandığı takdirde kamerada mesafe yahut gündüz gece fark sorunu vs yaşamazsınız. Sizin probleminiz ise yüksek ihtimalle kablo kaynaklı olup yapacağınız çözümler günü kurtarmalık olur. Sorunu biraz daha detaylandırırsak kablo materyal içeriği saf olmadığı yahut kesiti mesafeye uygun gelmediği için adaptör çıkış voltajınız kablo sonunda güç çekimi durumunda kabloda direnç göstererek ciddi bir düşüme sebep oluyor. Bunu tek kamerada adaptör çıkış voltajını (kaliteli adaptörlerde çıkışı yanında potansiyometre olur) oynayarak bir nebze tolere edebilirisiniz lakin yinede kesin bir çözüm olmaz. Bu sebeple ip kameralar poe sistemi kullanırlar ve çıkış 48v gönderilir 200m kabloda çekseniz ucundaki kameraya 20v düşse bile sorun olmaz, çünkü kamera üzerindeki dahili çeviri sistemi gelen voltajı 12v'ta sabitler işini görür. Analog sistemlerde böyle bir mekanizma olmadığı için tüm bu hesap kitabı kendinizin yapması gerekir.

Velhasıl velkelam durum en kısa ve özet hali ile bundan ibaret olup, umarım faydalı olabilmişizdir.

Cevabınız ve ilginiz için teşekkürler sorun dediğiniz gibi kablodan kaynaklı önceden 0,75mm kamera kabloları bulunabilirken 0,50 liler piyasaya girdi şuan ise elimizi attığımız yerden 0,22 kablolar çıkıyor sorun bundan kaynaklı kontrol ettim.şuan tek yapabileceğim şey kablo yenilemek s-link konusuna gelince bir çok ürünü var iyi bir marka öneriniz için teşekkürler tekrardan

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,376
Son üye
Arif Hüseyin Onduk
Geri