kamu kurumlarında kompanzasyon...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uzmyrd

Üye
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar, kamu kurumlarında çalışan arkadaşlara soruyorum;
Yaptırdığınız kompanzasyon sistemlerini nasıl ödüyorsunuz? Yani, bayındırlık fiyatları ile mi, özel fiyatla mı, önceden keşfini, profesini hazırlayarak mı yoksa deneme yanılmaylamı? Bence kompanzasyon sistemleri için önceden keşif çıkarmak çok zor, özellikle benim gibi analiz yapabilecek imkanınız yoksa. İşe başlarken tabi ki bir taslak oluyor ortada ama daha sonra tak, çıkar yapmak gerekebiliyor özellikle kondansatörleri. Yardım edebilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
 
Sn.uzmyrd ,sorunuzu yaptıran birilerine sormuşsunuz ama henüz onlardan cevaplayan olmadığına göre ben yapan olarak katkıda bulunmak istedim.Ben kamu kuruluşları da dahil yaptığım işlerde önce keşif yapıyorum.Sonra anahtar teslim 2 yıl malzeme ve reaktif bedel ödememe garantili fiyat veriyorum.Teklifimde TSE,ISO,CE belgeli kaliteli istediğim marka ve özellikte malzeme kullanacağımı,kesinlikle çin malı malzeme kullanmayacağımı beyan ediyorum. işi aldığımda da bu doğrultuda bir sözleşme yapıyorum.
Genelde bu işler özel fiyat ile teklif alma usulü yaptırılıyor.Her firma türlü türlü şekillerde tasarım ve uygulamalar önerip ona göre fiyat veriyor.Çoğunluk ile tam başarılı olmayan sistemler teslim edilmiş oluyor.Ya da ucu açık bir şekilde işi yapan firmaya yiyinti olma durumları doğuyor.Bu olmadı şunu da takmamız lazım vs.Kamu kuruluşu da olsa özel sektör de olsa kompanzasyon konusunu karşınızda izah edebilecek kimse bulamıyorsunuz.Bende bu sistem reaktif bedel ödememek için yapılır.Siz haticeye göre değil de neticeye göre seçim yapmalısınız diye yönlendiriyorum.Bence doğrusu budur.İşi yapacak firma neticeyi versin de (uzun vade de)nasıl verirse versin,siz ilk tesisde vereceğiniz parayı bilin.
 
ben kamu kurumundayım ama kompanzasyonu ve butür panoları kontrolü kendim yapıyorum . kompanzasyon panosu yaptım ama herhangi bir kuruluşa onaylattırmadım .tedaş zaten saaate bakıyor .elbette kompanzasyon panosu yaparken ve bakımında reaktif güç rolesinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulur .bu bende yaz aylarında ve kış aylarında değişebiliyor. çünkü kışın kalorifer sistemlerindeki üç fazlı motorlar devreye giriyor . bu sebepten kondsansatör güçlerini arttırıp azaltabiliyorum .ama kurumun sadece binadan ibaretse yani sanayi ekipmanları çalışmıyorsa monofaze yükler ağırlıkta demektir.ben tense marka üç fazlı reaktif güç rolesi kjullanıyorum . gereken kondansatör gücünü zaten kendisi bi çırpıda söylüyor .kompanzasyon öyle bi faz bi nötr işi değil bence.hergün sistemdeki değerleri zaman buldukça kontrol ediyorum .
 
Bugün bizim bir arkadaşımız Ş.Urfa DSİ Bölge müdürlüğüne elektropan marka röle taktı, sonuç mükemmel. Önceki durumda cezadan kurtulamayan sistemde, ekr24k ile önce güç analizi yapıldı, sonra iş cihaza bırakıldı. Şimdi ise %2 endüktif %3 kapasitif. Arkadaş bana kullanıcı parolasını verdi netten cihaza bağlandım, hakkaten sonuç harikulade!
 
ben SHÇEK genel müdürlüğündeyim.
müteahhitllere ihale ile yaptırıyoruz ben kontrollük yapıyorum.
723.401 pozundan yaptırıyoruz bayındırlık Elektrik birim fiyat kitapçığından
 
arkadaşım olay çok basit sen gereksiz yere gözünde büyütüyorsun.
kompanzasyon yapılacak yerin Elektrik faturasında kurulu güç yazar.
bu gücü 0.69 ile çarparsın.bulduğun değeri 723.401 pozundaki fiyatla çarparsın bu kadar.
gözünde büyütme. ben elektrik mühendisiyim.
soracağın bir şey olursa mail adresim *********@hotmail.com

_________________________________________________

Forum içerisinde email adresi vermek yasaktır. Email adresinizi özel mesaj olarak yollayabilirsiniz.

Sitemizde konusunda uzman arkadaşlarımız bulunmaktadır. Yardımcı olabiliriz.

Düzenleme: Roboelektronik 31.05.2008 13.56
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,810
Mesajlar
930,324
Kullanıcılar
452,618
Son üye
mberber

Yeni konular

Geri
Üst