Kapı zili devresi

birde bişey sormak istiyorum başka birisi daha yapmıştı bu devreyi tirmpu çevirdikçe sesi değişiyordu devrenn bunda trimpot neden yok ??

işte devrenin son hali isis ve ares çizimi ..

Ekli dosyalar

• Kapı zili.rar
    315.1 KB · Görüntüleme: 15
Çok güzel, kondansatör degerlerini şemaya uygun seçersen kılıf tipleride degişeceginden öncelikle yapmalısın, daha sonrada ares çizimlerininde düzeltmeler yapabilirsin. Sabit direnç yerine ayarlı direnç baglarsan entegrenin çalışma frekansı degiştiginden ses tonunda degişmeleri izleyebilirsin...

eyvallah saol o trimpotu nereye bağlıyacaz onuda siz bağlasanız ???

şöyle bişey çizdik nasıl olmuş acaba ??

Ekli dosyalar

• z2yEG7.jpg
    225.2 KB · Görüntüleme: 3
şöyle bişey çizdik nasıl olmuş acaba ??

Bu devrede hoparlöre ses sinyali nasıl gidiyor ? Entegre ile hiç bir bağlantı göremedim? Bence bu devrede eksik var.

Birazdan sana bir kaç şema pcb örnekleri vereceğim önce derleyeyim.

Ekli dosyalar

• z2yEG7.jpg
    225.2 KB · Görüntüleme: 1
Sn serkan _48 hocam,
verdiginiz bu devrede hoparlör doğrudan 3 nolu pin e bağlı. Bu entegrenin datasheet'inde tüm uygulamalar da kondansatör ile hoparlör seri bağlanmış. Bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum.

Aynı yukarıdaki devrenin uygulanmış videosu ektedir.

Ayrıca ac voltaj ve ses frekans devrelerinde kondansatör neden kullanılır araştırabilirsiniz. İpucu olarak söylersem ac devrelerde kondansatör direnç gibi davranır. Ses frekans devrelerinde frekans filtresi gibi davranır. Belli frekansları geçirirken bazı frekanslardaki ses sinyalini geçirmez.

devre şemasından ziyade bu entegreyi piyasada bulamıyorum bence en önemli sorun bu ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…