Kapıcı Dairesi Sayaç Ayırma

tefo

Üye
Merhabalar, apartmanda kimse çıkmayınca yöneticilik bana kaldı. Benden önce apartman görevlisi emekli olunca yıllar önce görevli dairesi kiraya verilmiş. Apartmanın elektrik ödemesi de bu arkadaşa ait ancak arada gecikiyor kesime geliyorlar vs. Araştırınca süzme sayaçtan elektrik vermek zaten yasakmış. Şimdi kapıcı dairesinin sayacını ayırmak istiyorum. Sanırım sayaç ayırma projesi çizdirilecek, gediz elektriğe başvuru yapılacak ama süreç nasıl önce başvurumu olacak proje mi çizdirmek gerekiyor, nerelere ve yaklaşık ne kadar bir ödeme çıkar?

Kapıcı dairesi için parsel sorgudan baktığımda kat mülkiyetli 20 bağımsız bölüm var ve bina 20 daire yani bu daire için bir bölüm yok sanırım. Ama internet hizmet sağlayıcılarda K olarak numarataj verilmiş.

Merhabalar, apartmanda kimse çıkmayınca yöneticilik bana kaldı. Benden önce apartman görevlisi emekli olunca yıllar önce görevli dairesi kiraya verilmiş. Apartmanın elektrik ödemesi de bu arkadaşa ait ancak arada gecikiyor kesime geliyorlar vs. Araştırınca süzme sayaçtan elektrik vermek zaten yasakmış. Şimdi kapıcı dairesinin sayacını ayırmak istiyorum. Sanırım sayaç ayırma projesi çizdirilecek, gediz elektriğe başvuru yapılacak ama süreç nasıl önce başvurumu olacak proje mi çizdirmek gerekiyor, nerelere ve yaklaşık ne kadar bir ödeme çıkar?

Kapıcı dairesi için parsel sorgudan baktığımda kat mülkiyetli 20 bağımsız bölüm var ve bina 20 daire yani bu daire için bir bölüm yok sanırım. Ama internet hizmet sağlayıcılarda K olarak numarataj verilmiş.

apartmanda kimse çıkmayınca yöneticilik bana kaldı.

Ben bu zamana kadar hiç yöneticilik yapmadın büyük konuşmayayım yapmam .
Ama yardımcı olmaya çalıştım . ( Resmiyet harici )

Bu devirde daha da zor . ( iş güvenliği hesap verme )
Çeşitli durumlardan tarihten ders alma vs gibi .

Kapıcı dairesi için parsel sorgudan baktığımda kat mülkiyetli 20 bağımsız bölüm var ve bina 20 daire yani bu daire için bir bölüm yok sanırım .

O zaman bu kapıcı dairesi dediğiniz odunluk veya depodan çevirme daire olmalı olmalı .

Genellikle aydınlatma tesisatı sayacından elektrik enerjisi alınarak problem giderilirdi
( Sonuçta sayaçdan kullanım olduğu için enerji enerjisi dağ firması fazla takılmazdı )
Şikayet olursa veya günümüzün şartları bu duruma engel olabilir .

Benim görüşüm ( onaylı yapı belgelerinin içinde gözükmesi gerekir )
Bu kapıcı dairesi denilen yer için belediyeye emlak verğisi verilmiş olması gerekir . Elk alımı onay yazısı için ???

Arkadaşların yorumlarını beklemeniz .

Diğer bir durum .
Bu kapıcı dairesi denilen yer için belediyeye emlak verğisi verilmiş olsun diyelim .
Maliye belediyeden kayıtları alır bu yer kiraya verilmiş mi diye araştırma yapar .

Belediye emlak verğisi dışı olduğundan bu yer maliye tarafından tesbit edilememiştir . ( Edilemeyeceği anlamına gelmez !!! şikayet - diğer aboneliklerden vs gibi takibi . ) Kime niyet, kime kısmet .

Bilğilendilme tam bilmiyorum araştırmanız : bu yerin kiralık olması binaya gelir kabul edilir . Gelir vergisi ?
Tüm kat maliklerini ilğilendirir .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Bina ruhsatında geçen bağımsız bölüm sayısı kadar abonelik alınabilir.
Bi zaman yapı kayıt belgesi felan vardı. Halen alınabiliyor mu ? (dağıtım şirketinden ayrılalı 6 yıl oldu bilmiyorum)
Yapı kayıt belgesini araştırmanızı tavsiye ederim. Yetkili bir elektrikçiden fikir alabilir.
Belediyeden yardım alınabilir.
daha sonra gerekli belgelerle yetkili elektrikçi proje v.s. işlemler yapacak

Sanırım önce bir proje yetkisi olan elektrikçi ve gedizle görüşeyim. Umarım iş belediyeye kalmadan çözülür.

Tarihler uygun ve bağlı bulunduğunuz enerji dağıtım firması isteklerini karşılıyorsa .

https://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=140057&tipi=2&sube=

https://www.emo.org.tr/ekler/ccdf6bf7e0fab94_ek.pdf?tipi=2&turu=X&sube=7

Enerji dağıtım firmasının yazısı .
https://www.ayedas.com.tr/sss/yeni-baglanti
https://www.baskentedas.com.tr/sss/ticari-kalite-tazminat

İmar Kanunu Geçici 11 inci maddesine göre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe (01.07.2022) kadar yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara; yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde, ilgili yönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine getirilmiş olması ve bu maddenin yayımı tarihinden itibaren başvurulması üzerine, kullanma izni alınıncaya kadar ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su ve/veya elektrik bağlanabilir.
Ruhsatta yazan bağımsız bölüm sayısı esas alınarak bağlantı başvurusu değerlendirilecektir.

Çok teşekkürler, bina eski tarihli yaklaşık 30 senelik. Gedizden baktım şartları sağlıyor gibi hafta içi görüşeceğim.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,231
Son üye
Dmronr1

Yeni konular

Geri