Merhabalar, apartmanda kimse çıkmayınca yöneticilik bana kaldı. Benden önce apartman görevlisi emekli olunca yıllar önce görevli dairesi kiraya verilmiş. Apartmanın elektrik ödemesi de bu arkadaşa ait ancak arada gecikiyor kesime geliyorlar vs. Araştırınca süzme sayaçtan elektrik vermek zaten yasakmış. Şimdi kapıcı dairesinin sayacını ayırmak istiyorum. Sanırım sayaç ayırma projesi çizdirilecek, gediz elektriğe başvuru yapılacak ama süreç nasıl önce başvurumu olacak proje mi çizdirmek gerekiyor, nerelere ve yaklaşık ne kadar bir ödeme çıkar?
Kapıcı dairesi için parsel sorgudan baktığımda kat mülkiyetli 20 bağımsız bölüm var ve bina 20 daire yani bu daire için bir bölüm yok sanırım. Ama internet hizmet sağlayıcılarda K olarak numarataj verilmiş.
apartmanda kimse çıkmayınca yöneticilik bana kaldı.
Ben bu zamana kadar hiç yöneticilik yapmadın büyük konuşmayayım yapmam .
Ama yardımcı olmaya çalıştım . ( Resmiyet harici )
Bu devirde daha da zor . ( iş güvenliği hesap verme )
Çeşitli durumlardan tarihten ders alma vs gibi .
Kapıcı dairesi için parsel sorgudan baktığımda kat mülkiyetli 20 bağımsız bölüm var ve bina 20 daire yani bu daire için bir bölüm yok sanırım .
O zaman bu kapıcı dairesi dediğiniz odunluk veya depodan çevirme daire olmalı olmalı .
Genellikle aydınlatma tesisatı sayacından elektrik enerjisi alınarak problem giderilirdi
( Sonuçta sayaçdan kullanım olduğu için enerji enerjisi dağ firması fazla takılmazdı )
Şikayet olursa veya günümüzün şartları bu duruma engel olabilir .
Benim görüşüm ( onaylı yapı belgelerinin içinde gözükmesi gerekir )
Bu kapıcı dairesi denilen yer için belediyeye emlak verğisi verilmiş olması gerekir . Elk alımı onay yazısı için ???
Arkadaşların yorumlarını beklemeniz .
Diğer bir durum .
Bu kapıcı dairesi denilen yer için belediyeye emlak verğisi verilmiş olsun diyelim .
Maliye belediyeden kayıtları alır bu yer kiraya verilmiş mi diye araştırma yapar .
Belediye emlak verğisi dışı olduğundan bu yer maliye tarafından tesbit edilememiştir . ( Edilemeyeceği anlamına gelmez !!! şikayet - diğer aboneliklerden vs gibi takibi . ) Kime niyet, kime kısmet .
Bilğilendilme tam bilmiyorum araştırmanız : bu yerin kiralık olması binaya gelir kabul edilir . Gelir vergisi ?
Tüm kat maliklerini ilğilendirir .
Kolay Gelsin Sağlıcakla ...