kapasitans seviye sensörü???

edidedi

Üye
Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
23
Puanları
1
Arkadaslar kapasitans sıvı seviye sensörleri çalışma prensibi ve montajı hakkında bilgilerinizi bekliyorum...Teşekkürler....
 
Depolar veya aşırı derecede köpüklü sıvılarda seviye kontrolü artık standart kapasitif sensörler için zor bir görev haline gelmiştir. Kalın tank duvarları zaman harcatan kurulum prosedürleri gerektirmektedir. Tank duvarlarının içine biriken yapışkan materyaller sensörlerin yanlış zamanda tetiklenmesine neden olmaktadır. Şimdi, ilk defa olarak kapsamlı bir çözüm var: Yeni, kendinden ayarlı kapasitif sensörler tüm bu problemlerin üstesinden geliyor.
Kapasitif sensörler genel olarak metal olmayan objelerin veya sıvıların endirekt denetlenmesinde kullanılırlar. Seviye algılama uygulamalarında, hedefin materyaline veya tank duvarının kompozisyonuna bağlı olarak, kapasitif sensörler iki şekilde monte edilebilir. Direkt algılama modunda sensör, materyal seviyesinin sensör pozisyonunun üstüne çıktığını veya altına indiğinin kontrolünü yapmak için, hedef materyalle direkt temas halindedir. Endirekt algılamada ise, sensör materyali tank duvarından algılamak için tipik şekilde monte edilir. Bu şekildeki uygulamada avantajlar açıktır. Tank duvarının delip geçilmesi gerekmez, bu da sızıntıları önler ve montaj maliyetlerini azaltır. Güvenilir algılama sonuçları için, kullanıcının, uygulamanın gerektirdiği sinyal hassasiyetini ayarlamak için potansiyometre kullanması gerekmektedir. Genel olarak konuşmak gerekirse, bir kapasitif sensör her zaman metal olmayan tank duvarını görmezden gelecek noktadan ayarlanmalıdır. En büyük sorun da buradan kaynaklanıyor. Standart kapasitif sensörler, tank duvarında tabaka veya birikinti oluşturan sıvılarla karşılaşılan uygulamalarda sık sık hatalı tetikleme yaparlar. Kurulum prosedürleri genellikle zordur, vakit harcar ve hatalara eğilimlidirler. Sık sık yapılan ayarlamalar sadece kısa süreli sonuçlar verirler, bu yüzden geleneksel kapasitif sensörlerin operasyonel güvenilirliği tatmin edici değildir.


SmartLevel™ Teknolojisi

Balluff’un yeni SmartLevel™ sensörleri, standart kapasitif sensör teknolojisinden kaynaklanan tüm problemleri gerçek anlamda ortadan kaldırıyor. SmartLevel sensörler, sıvıların veya yüksek iletkenliği olan likitlerin, kalınlığı 12mm’ye kadar olan plastik veya cam duvarlardan kesin olarak algılanmasına izin verir. Balluff’un SmartLevel teknolojisi, bu sensörlerin otomatik olarak, materyalin artıklarından oluşan köpüklenmelerden kaynaklanan parazitlenmeleri ayırt etmesine olanak tanır ve tank içinde doğru seviye kontrolü sağlar. SmartLevel sensörler aynı zamanda, kontrol prosedürleri esnasında, değişen tank bileşenlerine veya değişik üretim aşamalarında oluşan sıvı değişikliklerine kendini uyarlar. Bu sensörlerin montajları kolaydır ve teach-in gerektirmez.
Balluff SmartLevel sensörler hiçbir zaman Bakım esnasında temizleme prosedürü gerektirmez. Bu da demek oluyor ki ilk defa olarak bir kapasitif sensör, artıklara veya köpüklenmeye aldırış etmeden süresiz olarak güvenli bir şekilde çalışabiliyor, bu da atıl zamanı ve üretim kayıplarını büyük ölçüde azaltıyor. Hatalı tetikleme yok, bakım yok, süreç kesintileri yok.
SmartLevel sensörler tüm su bazlı sıvılar ve asit, deterjan ve organik atıklar gibi yüksek iletkenliği olan sıvılar için uygundur. Bilinen uygulamalar arasında dolum işlemleri, depolama ve karıştırma istasyonları ve kimyasal ve tıbbi uygulamalardaki genel izleme süreçleri sayılabilir.
SmartLevel sensörler, şiddeti, bağımsız olarak çalışan iki ayrı algılama elektrotuna bağlı bir yüksek frekans osilatörü ile çalışır. Bu elektrotlar sürekli olarak kendilerini dengeli bir konuma getirmeye zorlarlar. Bu, sensörün nasıl tank duvarının kapasitansını ve sıvının kapasitansını bağımsız olarak ölçebildiğini açıklar.(standart kapasitif sensörden farklı olarak)
Sensörün algılama alanında materyal olmadığı sürece, osilatörün amplitütü nominal konumdadır. Boş tank duvarı bir kapasitans yarattığında, amplitüt nominal değerden yükselir ama asla bir anahtarlama durumu oluşturmaz.(standart kapasitif sensörün aksine) Konteynerin içinde sensörün algılama alanına doğru yükselen bir iletken sıvı, ikinci ve daha yüksek bir kapasitans yaratır. İlkinden oldukça yüksek olan bu ikinci kapasitans, osilasyonu ilkinin tersine etkiler ve amplitütü 0V seviyesine çeker, bu da sensörün çıkışını tetikler.
Bu teknoloji SmartLevel sensörlerin olağanüstü bir güvenilirlik sağlamasının, konteyner duvarları için tek tek ayarlama gerektirmemesinin ve atık ve köpüklenmeleri yanlışlıkla algılamamasının sebebidir.
SmartLevel sensörlerin değişik koşullarda çalışabilmesinin bir sebebi de bu sensörlerin 6,5 MHz frekans ile çalışmasıdır, bu da standart bir kapasitif sensörden 7 kat daha yüksektir. Bu yüksek AC frekans, materyal birikintisi ile sensörün aktif yüzeyi arasındaki özdirenç tepkisini azaltır ki bu da sensörün parazitlenme olmadan gerçek seviyeyi ölçebilmesine izin verir.
SmartLevel sensörler, geniş bir sektörel çerçevede, etkin maliyetli, güvenilir, kullanımı kolay nokta-seviye kontrolü sağlarlar. Balluff bu teknolojiyi, pek çok değişik uygulama ve ortamda kullanılabilecek şekilde geniş bir ürün yelpazesi ile sunuyor. ALINTIDIR. Saygılar
FİNETEK Sıvı Seviye Ölçümü Titreşimli Ultrasonik Switch Dijital Göstergeler Transmitter

https://www.kontrolkalemi.com/forum...cilar/5345-kapasitif-silo-seviye-sensoru.html
 

Forum istatistikleri

Konular
129,544
Mesajlar
927,796
Kullanıcılar
452,160
Son üye
nonpareil

Yeni konular

Geri
Üst