Kapasitemetre tavsiyesi

Bulent ustam çinle ugrasamam ya. Bu urun iyi mi acaba? Bir de olctugumuzde net olarak kondansitorun arizali oldugunu soyleyebiliriz degil mi? Multimetrede kond. saglam gozuktugu halde kondansitoru degistirdigimizde cihaz calisiyordu. Bu olcu aletinde kond. arizali oldugu teşhisini net olarak koyabilir miyiz?
 
Bu arada Bulent ustam hangi cihaz? Adres yazar misin? Aliexperden hic alisveris yaptiniz mi?
 
Bununla da mantık aynı ölçtüğü değer görünür +-%3-%5 aşarsa değiştir bozuk at demez rakam verir .

Çeşitleri arttı ama diyot, bobin, tr, fet, triak ölçme kabiliyti dahil edildi bu türkçe sitesi https://tr.aliexpress.com/wholesale...ive_id=AS_20170108080810&SearchText=esr+meter

Bundan yapmadım dx.com dan yaptım işyerime geldi ptt kargo ile, başka siteye aynı adresi verdim 2 defa gelmedi ücret iadesi istedim.
 
Bozuk demesini beklemiyorum Dediginiz gibi degerlerine baktiktan sonra bozuk oldugu hususunda net kaniya varalim yeter.
 
Sn.Öğretmen27 Hocam,bir LCR metre'ye hiç sahip değilseniz eğer tasarruf lambaları onarımında da kullanmak amaçlı bir LCR metre satın aldığınızda zaten kapasitemetre (farad) ; bobin (Henry) ölçer ve ohm (R) direnç ölçümünde 3 işlemde de bunu rahatça kullanırsınız. Ben Proskit'in RMS MT-1710'unda kapasiteyi ve omajları ölçebiliyorum,ama bobin ölçer kısmı bunda yoktur,satın alırken ondan satın almadığıma da pişmanım şu anda.Yani bütçeyi büyük cihaz yönünden kullanmaya dünden hazırsanız bence LCR metreyi de tercih edebilirsiniz aslında.Kolay gelsin.
 
Direnci klasik olcu aletleriyle olcebiyorum. 3 tane multimetrem var zaten. Bobini de zaten ohm kademesinde olcuyoruz diye biliyorum ??? Sadece kapasitemetre alsam yeter bence.
 
Diğer komponentleri de ölçer kod silinik de olsa ayak sırası ve iç yapı belirtir seçim tabi ki senin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…