Kapasitif sorunu

güç analizöründen takip ettiğim kadarıyla akımlarım arasında cok bir fark yok dengeli deyebilirim sıralamada daha önce söyle bişey yaptım değerleri değitirdim 5 10 20 40 75 75 75 75 75 75 75 12 kademe devredeyken kompanzasyon eksik mesajı veriyordu sonra sistemi yine eski çalişir durumuna getirdim.ilk kademelerle oynadım hep basarılı olamadım sanırım akım trafosundan kaynaklanıyor çevirme oranı 50mA altında çekilen akımlarla kompanze yapmanın doğru sonuclar vermeyeceğini okumustum.Nasıl bir diziliş önerirsiniz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Rolenin markası Entes RG-12CS. Sıralama 1-50 , 2-5 , 3-10 , 4-15 , 5-20 diğer kademeler 100 kvar. 2500/5 akım trafosu var.Birde bu kompanzasyonu ben yapmadım AG ile birlikte geldi.Bildiğim kadarıyla bu rolede küçükten büyüğe doğru sıralamak gerekmiyor.Ben aslında tesisin otomasyon işi ile uğraşıyorum.Ancak şu an bu sorunu halletmeye çalışıyorum.
 

Günün % kaçında bu motorlar çalışıyor, ortalama çekilen güç nedir? Bence sorunu yanlış yerde arıyor olabilirsiniz, Trafonuzun sabiti kaç kvar değerinde, sorun bu olabilir. Güçleriniz düşük seyrediyorsa da önlem olarak akım trafo oranını düşürebilirsiniz..
 
bu motorlar alsında hiç durmuyor 7/24 çalişiyor.Ayda iki gün bakımda duruyor.Onun dısında malzeme bağlarken yada koptuğunda duruyor oda günde birbucuk saati geçmez.Trafonun sabiti monofoze kond.kullanılmış her faza dağıtılmış (2,5+4,17kvar)(1,6+1,6)(1,6+1,6+4,17)toplam 17kvar kond var.kondansatörlerden birinde nötr kablosu erimiş faz nötr arası 260v gerilim var ondan olabilir diye tahmin ediyorum.Sabitleri söktüm onun yerine 25kvar trifaze kond.koydum.Güçlerim durumu sürekli değiştiği için akım trafosunla oynamak istemiyorum bazen 64kw çalişiyorum bazen 200bazen 400kw olabiliyor bu haddeledğimiz malzemenin durumuna göre değişiyor.
 
Mevcut röleyi, 50mA'in altında ölçüm alıp kompanzasyon yapabilen bir röle ile değiştirmenizi öneririm.

Ayrıca kademe sayısının 12'in üzerinde olan bir röle olmasını tercih ediniz. Çünkü reaktif oranlar aşağıya çekilecektir.
 
Benim sorunum sabit konsatördeymiş.Devreden çıkarınca bütün ölçümler normal seviyelere geldi.Biraz bu şekilde gözlemleyeceğim bakalım nasıl seyredecek. Sende bu ihtimali değerlendir. Bu vesileyle görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.
 
sabit kondansatör gücü trafo gücünün yüzde 3'ü kadar seçilir sizin 1600kvax0,03 = 48 kvar yanlız fabrika 24 saat çalışıyor mu 24 saat çalışan fabrika için sabit kompanzasyonu gerek yok bildiğim kadarıyla,sabit kompanzasyon trafo enerjili ama yüksüzken trafoyu kompanze etmesi içindir değil mi?
 
fabrikanız 7/24 çalışıyor ise sabit kondansatörü sökün derim yada devamlı çalışan yükleriniz varsa sökün sabitin bu arada hiç bir anlamı yeter birde röleni değiştirme derim entes röle bence piyasadaki rölelerin en iyisi diyebilirim birde kaedeme fazlalaştırmana gerek yok sıralamanı iyi yap bir ikincisi bu kompanzasyon işi ve kademe ayarı bir günlük iş değildir kademe ayarını yapacaksın ve takip edeceksin bir gün sonra bakacaksın olmadı sıralamanı değiştireceksin zaten yaptığın sıralama uygun ise röleden cos fi değeri bunu belli eder bir ikinci hususta arkadaşların yaptığı en büyük yanlışlık sıralamayı gündüz yaptı oldu diyelim bunu birde gece takip edeceksiniz gecedeki yükler yada monofazeler bu sıralamay uygunmu herkese iyi çalışmalr
 
Sabiti devre dışı bırakmak çok da doğru bir çözüm değil, sürekli çalışan bir işletmede en az %3-5 gibi endüktif değerde bir artış yaratır bu. Bunun yerine %1-1,5 gibi bir sabit koyun en azından..
 
Tabiki tamamen devre dışı bırakmayacağım ama şu an değerleri takip ediyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…