kapasitif yükseliyor?

metehan

Üye
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
85
Puanları
1
Yaş
53
tesisatını yapmış oldugum döviz burosunda iki adet yirmişer kw lık ups var kompanzasyonda reaktif iyi durumda ama haliyle kapasitif hafta içi sınırda ama hafta sonu yükseliyor kompanzasyonda çokta iyi degilim bu arada tüketim ortalama saatte onüç kwatt.ne yapmam gerk yardım edermisiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
eğer sistemde sabit gruplar varsa devre dışı bırakmalısın bunun haricinde röledeki cosq değerini 0,98 yapıp, t on süresini uzun , toff süresinide kısa yaparsan çözüm olabilir.tabi birde kompanzasyonu sistemindeki 2. ve 3. kademedeki kondansatörlerin çok büyük olmamalı daha hassas bir kompanzasyon yapailmen için.
 
Bazı tip UPS ler,devrede kapasitif etki yaratabilir.Sayacınızın,8.8.0 endeksinden yararlana-
rak şönt reaktör koymanız gerekir.Bu rakam,3-4 kvar civarında olması gerekir.
 
Hafta sonları UPS leri bypasa atıp deneyiniz, bypassı varsa elbette..
 
Kademe dizilimleri nasıl? hangi röleyi kullanıyorsun. Kademeleri daha küçük seçerek daha hassas ayar yapman gerekebilir 1-1,5-2-2,5 gibi. eğer varsa sabit kondansatör değeride fazla gelmiş olabilir.
 
Fahri bey'in belirttiği gibi 3-4kVAr'lık şönt reaktörü devreye almanız uygun olacaktır.

Şönt reaktörün sürekli devrede kalmaması adına da Entes'in DTR serisi zaman rölesini kullanarak mesai saatleri bitiminde ve hafta sonları devreye girmesini sağlayabilir, dolayısıyla extra oluşacak tüketim ve ömür kaybının önüne geçmiş olursunuz.
 
ilginize teşekkür ederim arkadaşlar.benim başım upslerle dertte kompanzasyonun hiç bir kademesi devrede değil ilk üç kademe monifaze onlar bile devre dışı reaktif %3 kapasitif ise gün içinde %17 gece ve hafta sonu yükseliyor ups nin bir tanesini bypas yapayım diyorum akşamları. sabah ise acayım onada ben ilgilenemem kendileri ise unuturlar zaten uğraşamazlar.upslerin bir tanesi aydınlatma, diğeri ise blgisayarlar.birkaç tane kılima var ama kış olduğundan ortamda sıcak kullanmıyorlar. bu yazdıklarım doğrultusunda tavsiye ettiğiniz gibi şönt reaktör işe yararmı
 
Şönt reaktörü bir zaman saati (ENTES DTR serisi veya başka bir marka model)vasıtasıyla devreye alırsanız, devreye giriş zamanlarını da akşam saatlerine göre ayarlarsanız kapasitif probleminiz ortadan kalkacaktır.
 
durceylan arkadaşım ilgine teşekkür ederim. 3-4 kvar lık reaktör devreye aldığımda sayaca ne kadar aktif yazar bunu belirtirsen memnun olurum.birde reaktörün fiatı nedir biliyormusun.
 
Sisteminizde kesin çözüme gidebilmek adına SMART SVC sistemini incelemenizi tavsiye ederim.

GRUPARGE linkinden ürünlere ulaşabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,843
Mesajlar
920,919
Kullanıcılar
450,937
Son üye
sara arslan

Yeni konular

Geri
Üst