sanatkar kardeşim ne yazık ki bu artık uygulanmıyor.
DAĞITIM SİSTEMİNE BAĞLANTI ANLAŞMASI (AG/YG’DEN BAĞLANTI YAPAN TÜKETİCİLER İÇİN)
MADDE 15. CEZAİ ŞARTLAR:
"Elde olmayan nedenlerle ihlalin yılda bir kez olması halinde ceza uygulanmaz. Bu durumun, yılda bir defadan fazla olması durumunda ilk ihlal de dahil olmak üzere her ihlal için içinde bulunulan aya ait Sistem Kullanım Fiyatına göre hesaplanan bedelin %5’i oranında ceza uygulanır. İlk uygulamada iki defa, sonraki uygulamalarda ise ayda bir defadan fazla ceza kesilmeyecektir."
şeklinde bir madde vardı ama 2006 eylül ayından beri uygulanmıyor
bazı tip rölelerde kondansatör devreye alıp bırakma süreleri ayarlana bilinmekdedir büyük güclerin devreye ani giriş cıkışlarında sorun yarata bilir bu ayar önemlidir
yük kapasitif baskınlığı varsa en önemlisi rolemiz yanlış c/k hesaplarsa çalışma aralığını belirleyemez ve cos f hesaplamasını yapamaz bunun sonucu olarak sırayla kondansatör devreye alır taki kademeler bitene kadar ve kapasitif yük baskın olur
Sn. servo ' nun da belirttiği gibi asli durum şöyledir; sizin C/k ayarınızı rölenize girmeniz gerekir, eğer girmez iseniz, röleye fabrika çıkış değeri ne atanmışsa rastgele C/k ayarı yapacaktır ki, bunun sonucunda istenilen oranlar tutturulamaz.
Evet. Eski mekanik sayaçlarda ayrı ayrı. Yani bir adet aktif, bir adet reaktif indüktif ve bir adette reaktif kapasitif olmak üzere üç adet sayaç yan yana!
Yeni nesil Elektronik sayaçlarda hepsi bir ünitede. Ne kadar güzel...
kompanzasyon devre dışı iken (sabit grup dahi devrede değil ve kontaktörler yapışmamış)
sayaç aktif enerjinin 1,5-2 katı kadar kapasitif yazıyor (reaktif daha az ama oda cezaya giriyor %35-40)
sebebi ne olabilir.
Ölçümünüz OG den yapılıyor ve OG kablo uzunluğunuz fazla ise,böyle bir durum oluşabilir.
Ancak,verdiğiniz değerlere bakınca,sorununuzun,sayaç arızası olabileceği,akla daha yakın
geliyor.Beslemeniz AG den ise,çok büyük bir ihtimalle,sayacınız arızalı.