Kapuçino faktörü

hopdedix

Üye

Aktif-Reaktif Güç/ (Görünür Güç) ilişkisi bu kadar güzel resmedilebilir.

sayın hopdedix

geçen gün forumdan arkadaşla sohbet ederken, sizin profil fotoğrafınız aklımıza geldi. aktif ve görünür güç ancak bu kadar güzel anlatılabilir diye konuşmuştuk. ama bardağının içindekinin ne olduğunu bi türlü anlayamamıştık

Sayın Volcanoos,

Bu resim bir seminerde UPS konusu anlatılırken dikkatimi çekmişti. Hakkınız var profil resmi küçük olduğu için okunmamıştır. Sanırım iyi köpürdüğü için tercih etmişlerdir diye düşünüyorum. Bazen bu deneyi üzerimde deniyorum, enerjisiz kaldığımda özellikle Watt' ı fazla kapuçino içerek zinde kalıyorum. Yorumlarınız için teşekkürler

yanlış bir benzetme olduğunu düşünmekteyim.
reaktif akımlar bir işe yaramaz görünür ama iletkenleri kontakları vs aynı biçimde zorlar kapuçino köpüğü gibi fasarya değildir.reaktif akımlarda kablo ve araç gereçlerin aynı biçimde ısınmasını sağlar

O zaman vektörel diyagramları da göz önünde bulundurup sokak lambalarını mı göstermemiz lazım (sonuçta açı olarak aktif'in ucuna ekleneceğinden) =),hoş bir örnek olmuş insan merak edip bu da neymiş diye bakıyor yani .

güzel benzetme. manyet0 demişki reaktif akımlar iletkenleri kontaktörleri zorluyor, yani reaktifi gidermezsek kalın iletken buyuk kontaktör kullanacagız herhalde... bu da onun gibi işte; köpük olmasaydı o kadar buyuk bardak kullanmak zorunda kalmazdık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…