Karavan elektriği

Bunları niye aynı anda çalıştıracak bir sistem kurmayı düşünüyorsunuz ki?

Sistemi olmazsa olmaz ihtiyaçlar + en yüksek güç çeken makine olarak kurgularsanız daha sağlıklı olur bana kalırsa. Diğerlerinide sıra ile çalıştırırsınız. Sistemde fırın çalışırken bulaşık makinesi ce çamaşır makinesi çalışmasın yani. Birinin işi bitince diğerini çalıştırmak daha makulu güç talebi ortaya koyar. Yoksa hepsini aynı anda çalıştırayım dediniz mi iş 7-10 KW lara kadar uzar gider.
İster istemez sıra ile çalıltırmak zorunda. Arkadaşa kurduğumuz 2x200Ah akü ve 2x205Wh panel ve de 3kw akıllı inverter ile yaz güneşi ile ısıtmasız çamaşır makinesi çalıştırabiliyordu. Kış aylarında o da zor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar iyi akşamlar dilerim.Karavan yapmayı düşünüyorum yapmadan önce elektrik tesisatı ve aküler hakkında aklıma takılan bir kaç şey var. Öncelikle karavanıma 48V 200Ah akü koyup 48V 5.5KW çıkışlı bir inverter bağlasam ve bu inverter tam güçte çalışırsa kaç saat yeterli olur ? Formülü varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Otobüs karavan yapmayı düşündüğüm için tepeye solar panel de bağlayıp enerji üretmek istiyorum. 4 tane 400Watt solar panel koyarsam yeterli olur mu ? Son olarak aküden invertere giden kabloları kaç mm2 kullanmalıyım ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
İyi akşamlar
Şartlar
1-Profesyonel kurulum 2000w-2400w panel
2-Saat yerel şartlara bağlı olarak Saat 10 ila 14 arası kullanım.
3-Güçlü makinaların sıralı kullanımı
4-Gün içi sadece bir güçlü cihaz kullanımı,
5-Panellerden Artık enerji kalması durumunda 2. cihaz kullanımı
6-Klima kullanımına ara verme,
konularını yönetebilecekseniz olabilir.
Aküler üzerinden yönetmeyi düşünmemenizde yarar vardır.
Saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,084
Mesajlar
923,108
Kullanıcılar
451,379
Son üye
memis.dincsoy@berkeotomas

Yeni konular

Geri
Üst