Kariyer Hakkında

Merhabalar iyi forumlar. Mekatronik mezunuyum ve bir kaç konuda kafam karışık. Kariyer olarak Plc sistemlerinden mi ilerlemeliyim yoksa Autocad'den mi ilerlemeliyim? Sizce hangisinin şartları daha iyi ve önü daha açık? Bu sektörde deneyimi olan kişiler tavsiye verirse sevinirim.

Her ikisinde de ilerlemene engel bir sey var mi?

AutoCadi bilgisayarina yukledikten sonra hoby olarak bile calissan ilerlersin.
Her ikisinde de ilerlememe bir engel yok evet ama birine fazla çalışmak istiyorum. İkisinden birinin kursuna da gidicem. Tabiki ilerki zamanlar için ikisini de öğrenmeye çalışabilirim fakat şuanda birinin üstüne düşmek ve ondan ilerlemek istiyorum.

grafik tasarım, görsel programlama gibi alanların yok oluşunun arafesinde bile değiliz şuan selası veriliyor. 2010'larda on saniyelik animasyondan render almak için günlerimizi harcardık, şimdi bir cümle ile on yaşındaki çocuk kısa metraj flim yapabiliyor. hakeza kalıp tasarımındada öyle lazer okuyucu anında kalıbın tasarımını, görselini çıkartıyor, acı ama gerçek bu. hobi olarak öğrenebilirsin.
plc'nin ömrü biraz daha var.

Merhabalar iyi forumlar. Mekatronik mezunuyum ve bir kaç konuda kafam karışık. Kariyer olarak Plc sistemlerinden mi ilerlemeliyim yoksa Autocad'den mi ilerlemeliyim? Sizce hangisinin şartları daha iyi ve önü daha açık? Bu sektörde deneyimi olan kişiler tavsiye verirse sevinirim.

Evinize yakın işinle ilğili işyeri bulun. ( amaç öğrenmek )
Yol , yemek parası , siğorta , maaş almadan ( veya kısmi ) okul gibi bir müddet çalışmanız .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Teknik adamin her zaman teknik resimle isi olur. Sadece cizim yaparak AutoCad'ten para kazanan arkadaslarim var fakat AutoCad'i bir meslek gibi gormek degil de yemek yeme su icme ihtiyaci gibi gormelisin.

Yerinde olsam PLC uzerine calisir, isim gerektirirse isim icin isim gerektirmezse hoby icin AutoCad ile bol bol alistirma yapardim.

Yani AutoCad'i is olarak gorme, o senin elinde guclu bir tool. Pense gibi tornavida gibi.

Okulda AutoCad dersi almadik. Hatta bilgisayara bile dokunmadik. Yillar sonra ACAD varligidan haberdar oldum ve kendi kendime ogrenebilecegimi sanmiyor ustelik bilgisayarima free olaral nasil yuklerim nerden bulurum onu bile bilmiyordum. Makine Muhesdisleri Odasinin duzenledigi bir kursa katildim ve iyi kide katilmisim.

Fakat simdiki imkanlar (internet vs) olsaydi kendi kendime de ogrenebilirmisim.

Buyuk paralar vermeden kurs bulmaya calis. Muhendisler odasi olur, belki Belediyelerin actigi kurslar bile vardir.

Hem PLC hem AutoCad. Ilerleyen zamanlarda atiyorum punomatik.

Yurt disinda tek bir programla bile hayatini kazanabilirsin ama malesef ulkemizde herseyden biraz biraz birinden cok fazla anlamak zorundasin.

Son düzenleme:
Teknik adamin her zaman teknik resimle isi olur. Sadece cizim yaparak AutoCad'ten para kazanan arkadaslarim var fakat AutoCad'i bir meslek gibi gormek degil de yemek yeme su icme ihtiyaci gibi gormelisin.

Yerinde olsam PLC uzerine calisir, isim gerektirirse isim icin isim gerektirmezse hoby icin AutoCad ile bol bol alistirma yapardim.

Yani AutoCad'i is olarak gorme, o senin elinde guclu bir tool. Pense gibi tornavida gibi.

Okulda AutoCad dersi almadik. Hatta bilgisayara bile dokunmadik. Yillar sonra ACAD varligidan haberdar oldum ve kendi kendime ogrenebilecegimi sanmiyor ustelik bilgisayarima free olaral nasil yuklerim nerden bulurum onu bile bilmiyordum. Makine Muhesdisleri Odasinin duzenledigi bir kursa katildim ve iyi kide katilmisim.

Buyuk paralar vermeden kurs bulmaya calis. Muhendisler odasi olur, belki Belediyelerin actigi kurslar bile vardir.

Yurt disinda tek bir programla bile hayatini kazanabilirsin ama malesef ulkemizde herseyden biraz biraz birinden cok fazla anlamak zorundasin.
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Aslında dediğiniz gibi autocadi öğrenipte meslek olarak yapmak yerine ek gelir olarak kullanmak daha mantıklı dediğiniz gibi. Dediğiniz gibi yapacağım.Öncelikle plc kurslarımı bitirdikten sonra hobi gibi autocad çalışıcam.

Yol , yemek parası , siğorta , maaş almadan ( veya kısmi ) okul gibi bir müddet çalışmanız .

Cevabınız için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi bir
iş yeri buldum sayılır. Plc üzerine iş yapıyorlar.Ekstra olarak kurslarla eğitimimi pekiştiriceğim.

grafik tasarım, görsel programlama gibi alanların yok oluşunun arafesinde bile değiliz şuan selası veriliyor. 2010'larda on saniyelik animasyondan render almak için günlerimizi harcardık, şimdi bir cümle ile on yaşındaki çocuk kısa metraj flim yapabiliyor. hakeza kalıp tasarımındada öyle lazer okuyucu anında kalıbın tasarımını, görselini çıkartıyor, acı ama gerçek bu. hobi olarak öğrenebilirsin.
plc'nin ömrü biraz daha var.
Cevabınız için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi Plc sistemlerinden gitmeye karar verdim.

Siemens dışında öğrenmemi önerebileceğiniz Plc sistemi var mı? Ya da Plc hakkında başka bir öneriniz? İngilizce bilmek Plc sektöründe beni büyük bi ölçüde öne atar mı?

güzel insan, genç adam, ustalarımız güzel yol göstermişler. benim üstüne söyleyecek sözüm yok. bak şimdi bodrum'da bir iş ilanı paylaşacağım.

Bodrum İslamhanelerinde Bulunan Gıda Dağıtım ve Pazarlama Firmamıza Özellikle Lojman ve Kalma yerimiz yoktur . Bodrum Konacık Ortakent ve Turgutreis'de ikamet eden Genç Dinamik BAY Çalışma arkadaşları alınacaktır.
- Ön muhasebe ve Depo hakimiyeti olan Logo ERP paraşut Excel ve Word Programlarına Hakim tecrübeli Gıda sektöründe çalışmış
- Satış ve Pazarlama EDT Bodrum Gıda ve İçecek piyasasına hakim SRC ve Piskoteknik belgesi olması gerekiyor.
İrtibat GSM 0541 591 52 12
Hafta içi 09 - 19 saatleri arasında iletişim sağlayabilirsiniz .
ön muhasebe bileceksin, ms ofis bileceksin, piyasaya hakim olacaksın, ehliyetin olacak ve ticari olacak , yani cv in bir sayfa dolu olmak zorunda. maaş mı? hiç merak etme asgari ücretten hallicedir ve garantisi kesinlikle yoktur. ulaşım sana ait atlamışım.
ilanı iki kere oku ve kendini bir şeylere kodla. bende o kadar yetenek olsa kendi iş yerimi açmış olurdum.

Bir teknik adamin ben AutoCad ile cizim yapabiliyorum demesi ile herhangi birisinin ben yemek yiyebiliyor hatta su bile icebiliyorum demesi ayni sey.

Yani herhangi bir cizim programini biliyor olmak ovunc kaynagi degil onu zaten bileceksin bu iki kere iki dort.

Autocad in 2 boyutlusunu biraz kafası çalışan bir adam 15 günde yer bitirir. Askerden gelince kitabını alıp , programını bilgisayarıma kurup , iş aradığım süreçte üç boyutlu çizimlere bile başlamıştım kısa sürede.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri