Teknik adamin her zaman teknik resimle isi olur. Sadece cizim yaparak AutoCad'ten para kazanan arkadaslarim var fakat AutoCad'i bir meslek gibi gormek degil de yemek yeme su icme ihtiyaci gibi gormelisin.
Yerinde olsam PLC uzerine calisir, isim gerektirirse isim icin isim gerektirmezse hoby icin AutoCad ile bol bol alistirma yapardim.
Yani AutoCad'i is olarak gorme, o senin elinde guclu bir tool. Pense gibi tornavida gibi.
Okulda AutoCad dersi almadik. Hatta bilgisayara bile dokunmadik. Yillar sonra ACAD varligidan haberdar oldum ve kendi kendime ogrenebilecegimi sanmiyor ustelik bilgisayarima free olaral nasil yuklerim nerden bulurum onu bile bilmiyordum. Makine Muhesdisleri Odasinin duzenledigi bir kursa katildim ve iyi kide katilmisim.
Fakat simdiki imkanlar (internet vs) olsaydi kendi kendime de ogrenebilirmisim.
Buyuk paralar vermeden kurs bulmaya calis. Muhendisler odasi olur, belki Belediyelerin actigi kurslar bile vardir.
Hem PLC hem AutoCad. Ilerleyen zamanlarda atiyorum punomatik.
Yurt disinda tek bir programla bile hayatini kazanabilirsin ama malesef ulkemizde herseyden biraz biraz birinden cok fazla anlamak zorundasin.