kart arızası tespiti

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,335
Puanları
56
Merhaba,

Bu işlere yeni başlayan bi arkadaşınızım. Eminim benim gibi bu tarz bilgiler arayan çoktur. Çalıştığımız tesiste bazı büyük güçte motorlar sürücü (micromaster, ABB) kaldırılırken, küçük motorların sürücüleri ise Elektronik kart şeklinde olmakta. Bugün de yaşadığımız arıza ile beraber 10 larca kart arızası yaşamaktayız. OG den bakıma geçen bir arkadaşınızım ve kart arızları OG gibi kendini belli etmemekte. Ben de bu konuda yardımızınız rica ediyorum.
Devre içerisinde bulunan diodun, tristörün, devreye sabitlenmiş küçük rölelerin ya da kart yollarının arıza tespiti ile ilgili nasıl bir yol izlemektesiniz?
Ölçerken hangi devre elemanında nasıl bir ölçüm ve sonuç almalıyım?
En yaygın arızalan materyal hangisi olmakta?

Kendim her arızayı not alıyorum yavaş yavaş bazı şeyler şekilleniyor. Vereceğiniz bilgileri küçümsemeyin aklınızda ne varsa paylaşın.

eyw
 
Arızayı gidermekten daha önemlisi arızanın kaynağını tespit etmektir.Neden bu kadar kart arızası yaşıyorum diye kendine sordun mu? :)
 
Elektronikçilikte bir nevi doktor gibidir.

Doktora gidersin doktor sana bakıp tamam bu ilaçları al demez. Nedir doktor senin şikayetlerini dinler gereken muayenelerini yapar ve sonuca varır.

Elektronikte de aynıdır. Bir televizyona bakarsın önce arızası ne ses mi gelmiyor görüntümü yok bulanık mı renk mi yok bu şikayetler toplamı seni yönlendirir ve ses yoksa ses katına görüntü yoksa ilgili kata v.s. şeklinde ilerlersin.

Tabiki kart tamiri yaparken temel Elektronik bilgisini edinmiş olmak gerekir. Direnç diyot transistöör mosfet v.s. v.s. bunları bilmek nasıl çalıştığını öğrenmek gerekli. Öğrendikçe kartlara bakış açını zaten değişecektir.

Kolay gelsin.
 
Arızayı gidermekten daha önemlisi arızanın kaynağını tespit etmektir.Neden bu kadar kart arızası yaşıyorum diye kendine sordun mu?
bunun için aynı kartın aynı yerden defalarca arızalanması gerekmez mi;? Hasarlanan kartlar ayrı ayrı ünitelere ait. bir de daha bu konuda yeni olduğumu söylemiştim. her arızayı not alıyorum nedeniyle birlikte. inşallah bir süre sonra dediğiniz bilgilere haiz olurum
 
Elektronik kartları bütün olarak düşünürseniz içinden çıkamassınız.Önce çalışma mantığını çözün . Sonra bölümlere ayırın besleme sensör,kompare (karşılaştırma) v.b endüstriyel kartlar da kullanıldığı yere göre mantığı değişir.Yani hangi katta arıza tespit etmek işin yarısı diğer yarsıda şema büyük olasılıkla yoktur .Buna da kart üzerindeki kompanentlarin özellikle ent, CPU lar data shettlerini indirmek gerekir.Sonrası biraz el becerisi arzalı parçayı değiştirmek . Kısa ca mantığı bu dur
 
Hayır gerekmez.Sanırım fabrikada bakımcısın.Farklı yerlerde farklı Elektronik kart arızaları ile çok sık karşılaşırsan bakman gereken frekans,gerilim dalgalanması,akım veya gerilim harmoniği gibi sorunların olabilir.
 
evet taze bakımcıyım. her çeşit arıza için geliniyor ve öğrendiğim hiçbirşey şimdilik belkide ama ertesi güne yaramıyor. hergün başka arıza başka neden başka çözüm
 

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Mesajlar
930,663
Kullanıcılar
452,673
Son üye
loran laran

Yeni konular

Geri
Üst