kaskad sistemi*

gokan90

Üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
34
kaskad sistemi hakkında bilgi verirseniz sevinirim
 
Aslında benim de kaskadın çalışması hakkında merak ettiklerim var. Tek bildiğim, eskiden statik toz boya cihazı işi yapan bir yerde çalışırken 12V girip 1000 katı voltaj çıkışı olan bir parçanın olduğu idi. Saydam epoksi içerisinde bol miktarda kondansatör, bobin ve diyot görülebiliyordu. Hatta; neden hiçbir rakip firma bu cihazı geliştirmemiş? demiştim ve cihaza 877 (ADC) ve 4*20 Lcd ile afilli bir sistem yapmıştım. Ancak cihaza adapte ettiğim lcd lerin hepsi 2 gün sonra arızalı olarak geliyordu. Yani statik Elektrik LCD leri bozuyordu. Diğer firmaların LCD kullanmadıklarını o zaman anlamıştım. Kaskadlar hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bu arada elektrostatik toz boya cihazı devre şemasına ihtiyaç duyan arkadaşlar benimle irtibata geçebilirler.
 
kaskad sistemi hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Konuyu iklimlendirme kısmında açtığınız için bende, örnek olarak kombi kaskad dan bahsedeceğim. Kaskad paralel bağlamadır. Detaylandırmak gerekirse ısıtılacak büyük bir alan düşünün tek kombi veya kazan yetersiz yada hepsinin aynı anda çalışması herzaman istenilmiyor. Bu ve buna benzer durumlarda; ikili, üçlü, ... kombiyi paralel olarak bağlantıları yapılıyor. Temel bir takım kuralları vardır. Dönüşlerde mutlaka çekvalf olmalıdır. Bütün kombilerin gidiş ve dönüşleri hidrolik karıştırıcı veya kullanılcak tesisata ve yere göre değişkenlik göstermekle beraber plakalı eşanjör bağlanılabilir. Hidrolik karıştırıcıdan sonra ayrı bir veya birkaç sirkülasyon pompasıyla sistem dolaşımı sağlanır. Otomatik kontrol cihazlarıyla kombiler, ısıtılacak alanlar ve sirkülasyon pompaları irtibatlandırılır. İşin en kabaca temel hatları bunlardır. Detayında birçok hesap ve teknik ayrıntılar vardır.
 
sanırım soğutma sistemindeki kaskad sisteminden bahsediyorum.

soğutma çevrimi kondenzasyon sıcaklığını düşürmek için birbirine bağlı 2. soğutma sistemin birbirine bağlı çalışan sistemdir.
1. çevrimin evapı 2. cevrimin kondenserı olarak görev yapar.
düşük kondensazyon sıcaklığı ile 2. çevrimdeki evapta kullandığın gaz ve kompresöre göre -80 lere hatta -90 lara cıkmak mumkundur.

normal bir soğutma sıstemınden farkı yoktur. kısaca iç içe geçmiş 2 sistemden oluşur da diyebiliriz.
 
Arkadaşlar, cehaletim için kusura bakmayın. Bahsettiğiniz kaskad benim sandığım kaskad değil, sanırım bir sistem. Size iyi forumlar:D
 
merhaba elektrostatik tozboyama devresine ihtiyacım var.Başka bir alanda da kullanılıyor.
Flok kaplamada da aynı sistem kullanılıyor.Daha kuvvetli bir devre nasıl yapılır.İlgileneceğinizi umuyorum selamlar

Fabrisio arkadaş senin devreye nasıl ulaşabilirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benim bildigim kadarıyla da tek seferde cok düsük sıcaklıklara cıkıldıgında hem verim azalır hemde asırı sogumadan dolayı sistemde arızalar cıkabilir onun icin Kaskad tercih edilir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Mesajlar
930,600
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst