millet beni ii dinleyin!!!
tef leri önümüzdeki yıllarda kaldırılacak. bunların yerine kalifiyeli eleman yetiştirmek için fakülteler kurulacak. kısacası 2 yıllıklar 4 yıllığa çevirilecek.
bununla beraber; evet katsayı kalktı bu da (meslek liseleri için) 4 yıllığa gitmek isteyen ara elemanlar için geçerli.
gelelim tef lere; sadece marmara ve gazi üniversitesinde tef ler kalacakmış. geri kalan bütün tef ler dediğim fakültelere dönüşecekmiş. yani meslek liseleri çok artacakta bize iş çıkacak demeyin. zaten yılda ortalama 500 mezun veriyoruz. ama atama ortalaması (son 4 yıl için KADROLU) 4-5 kişi. geri kalan hesabı siz yapın
anlatmak istediğim diğer konu da; (marmara ve gazi hariç) tef lere bu sene son mezunlar alınmış. yani mühendislik konusunu açıcam.
okuyan ve yeni giren tef liler için bi müfredat hazırlanıyomuş (mezunlar belli değil). bunda; okuyan öğretmenler, okul bitince 1 sene formasyon derslerini verdiğinde mühendis olabilecekler. yani okuyan adamlar, okurken seçeceklermiş hangi yola gideceklerini.
bende bir tef liyim. bu sene 3. sınıf oldu.
bu kaynak gazi üniversitesinde çalışan öğretim üyelerinden gelmiştir.
aslında bu proje bu sene içerisinde yürürlüğe geçirilmeye çalışılmış ama yetiştirilememiş. size ne kadar mantıklı gelir bilemem ama ben beğendim (ne kadar kafamda soru işareti olsada). ki mühendis olmaya çalışmasam bile.
tabi ki bu proje olur mu bilinmez. çünkü gerekli aşamalar bittikten sonra ilk önce YÖK'ten sonra cumhurbaşkanlığından geçmesi gerek, bildiğim kadarıyla.