evilreaper1
Üye
18 yaşımdayım düz lise mezunuyum kaynak işine girmek istiyorum işi seveceğimi düşünüyorum önce gazaltı öğreneceğim deneyim kazandıkça farklı farklı kaynak türlerine başlayacağım fakat nasıl deneyim kazanacağımı bilmiyorum kaynak konusunda bir deneyimim yok tamamen vasıfsızım bir fabrikaya iş başvurusunda bulunsam almazlar küçük işletmelerde ustalar birşey öğretmez ayakçı olarak kullanır. ne tarz bir işletmeye girersem işi öğrenirim? maaş sigorta gibi şeyler ilk birkaç ay olmasa da olur bana mesleği öğretsin yeterli. lise mezunu olduğum için mesem üzerinden ustalık telafiye başvurup 7 ayda ustalık belgemi alabiliyorum ama bunun için çalıştığım işyerinde usta öğreticilik belgesi olan bir ustanın bulunması gerekiyor bu belgeye sahip olan pek fazla usta yok zaten belge sahibi olanlarda çıraklık adı altında kölelik yaptırıyor iş öğretmek dışında her türlü pisliği yaptırıyorlar. kaynakçılığı öğrenmem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? yanında çırak çalıştıran ustalar varsa onlar nasıl bir yol izliyorlar anlatırlarsa sevinirim.