Selamlar, aynı arıza gekamac power araç 200 lt. Soğuk lehim kontrolü yaptım. Bulabildklerimi giderdim. Role denendi, igbt Lee sğlm, çıkış diyotları sağlam. Tecrübesi olan varsa yardım bekliyorum. Devre şeması olsa o da olur. Saygı ve sevgilerimle.Merhaba Ustalar
bende de inverter 161 ultra var anahtarı açınca yeşil yanıyor fan çalışıyor ama 10 saniye içinde kapanıyor
bu kısım normal. amperi okumuyor gibi geldi bana. kartın resmini paylaş. birde kaynak makinelerinin kartlarını forumda paylaşmıştım orada var mı bilmiyorum.Ayrıca anahtarı kapattıktan 5-10 sn sonra role ve fan tekrar devreye girip çıkıyor.
Teşekkür ederim ilginizebu kısım normal. amperi okumuyor gibi geldi bana. kartın resmini paylaş. birde kaynak makinelerinin kartlarını forumda paylaşmıştım orada var mı bilmiyorum.
Ustam kolay gelsin, paylaştığınız şemalara baktım ama göremedim; gekamac power arc 200 şeması elinizde mevcutmudur? Cihaza Elektrik verince normal açılıyor, normal çalışma gibi yeşil led de yanıyor ama çıkış yok. çıkış diyotları ve igbtler sağlam ön doğrultmaç devresinde 260VDC elektrik var ondan sonrasında kimse yok.akkor flaman ampul kullanmayı öğren. kaynak makinesi tamirinde bir numaralı kuraldır. ilk önce çıkışa bakarsın, sonra işlem yaptıktan sonra seri olarak araya girersin, arıza varsa sana söyler. yani
olan planlar- şemalar onlar. ben elektronikçi değilim. tamirciyim. 260 volt düşük bir değer. resim paylaş. fikir yürüteyim. gekamac nasıl bir makine onu bile unuttum. benim için makine makinedir. bakarım incelerim tamir olup olmayacağını söylerim. çıkış yok dedin avometre kaç volt gösteriyor? 100 wattlık ampulü test ettiğinde ne yapıyor. çıkış dediğin şey bile çok göreceli. yardımcı olmak için görsel üzerinden fikir yürütüm.Ustam kolay gelsin, paylaştığınız şemalara baktım ama göremedim; gekamac power arc 200 şeması elinizde mevcutmudur? Cihaza Elektrik verince normal açılıyor, normal çalışma gibi yeşil led de yanıyor ama çıkış yok. çıkış diyotları ve igbtler sağlam ön doğrultmaç devresinde 260VDC elektrik var ondan sonrasında kimse yok.
Çıkış yoktan kastım 0V, Lamba testinde de bir şey görünmüyor. Bu gün fotoğraf için makinayı tekrar bağladım, çıkışta 30V gösterdi ama lamba bağlayınca voltaj yine çöktü. sonra makinayı çıkarttım tekrar taktım çıkış yine 0v oldu resimler aşşağıdaki gibi, ilgilendiğiniz için teşekkürler;olan planlar- şemalar onlar. ben elektronikçi değilim. tamirciyim. 260 volt düşük bir değer. resim paylaş. fikir yürüteyim. gekamac nasıl bir makine onu bile unuttum. benim için makine makinedir. bakarım incelerim tamir olup olmayacağını söylerim. çıkış yok dedin avometre kaç volt gösteriyor? 100 wattlık ampulü test ettiğinde ne yapıyor. çıkış dediğin şey bile çok göreceli. yardımcı olmak için görsel üzerinden fikir yürütüm.
sağlam ustam, devrenin sağına soluna dayson gibi bi malzeme sıkıyolar ya kımıldamasın diye, onlardan bulaşmış üzerine, resimlerde patlak gibi çıkmış.. varistör de diyot da sağlam.son resimdeki sağ köşedeki diyot sağlam mı? bir de varistör patlak gibi görünüyor hasarlı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?