Kaynak makinesi için amper ayarı

mdmertcan

Üye
Stanley Star7000 İnverter makinem var. Elimde 4x4cm den profiller var kalınlıkları da 1 1.5 mm. Ama bir türlü kaynağı tutturamadım. 2.5 rutil elektrot kullanıyorum. Amper ayarı kaç olmalı.

güzel insan, kaynağı yapan sensin, makine senin elinde, ayarda ne gibi bir sorunun var? biz tamir ettiğmiz makineleri test ederken amperi en düşükten başlayarak yaparız ve yavaş yavaş yükseltiriz. elektrotların bayat olmasın?

güzel insan, kaynağı yapan sensin, makine senin elinde, ayarda ne gibi bir sorunun var? biz tamir ettiğmiz makineleri test ederken amperi en düşükten başlayarak yaparız ve yavaş yavaş yükseltiriz. elektrotların bayat olmasın?Abi vallahi amper bir bir yükselttim üşenmedim ama insan kendinden şüphe ediyor yani. Elektrotta yeni aldım belki nemlidir diye düşündüm ama anlamadım tam.
Abi vallahi amperi bir bir yükselttim üşenmedim amaama insan kendinden şüphe ediyor yani. Elektrotta yeni aldım belki nemlidir diye düşündüm ama anlamadım tam.

başka yerde kaynak durumu nasıl? değişik elektrot dene. eğer amper oynaması yapıyorsa ilk bakılacak şey potanstır.

Gerilim düşümü olabilir basımıza santiyede gelmişti daha once, multimetren varsa enerji aldıgın noktadaki faz nötr gerilimini ölç yada 5 damarlı uzatman varsa 2 damarı faz, 2 damarı nötr 1 damarıda toprak yapıp deneyebilirsin.

Forum istatistikleri

Konular
130,168
Kullanıcılar
453,294
Son üye
MEGATRO

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri