Kaynak makinesine iki faz bağlanıp yanması

Merhabalar kaynak makinemiz bozuldu sorun nerden kaynaklanabilir yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.
Bir kaç gün önce kaynak makinesi ile işimiz vardı ama çalıştığımız yerde sanayi hattı prizinden elektriği kullanıyorduk. Sağolsun çok bilmiş bir arkadaş yüzünden makineyi prize takarken sabırsız davranıp fişin iki ucunu da faza bağladı. Ve makine içerden minik bir kıvılcım atıp yandı. Makinenin içini açıp baktım ama kararan veya anormal gözüken bir eleman göremedim. Bu tür bir durumda neresi yanmış olabilir. Veya makineyi tamir etme imkanı varımdır acaba bilgi verebilecek arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Dipnot: elektrik ve devre elemanları hakkında pek bilgim yok.
Makinenin modeli : Stanley Star7000
.

Ekli dosyalar

• 17370310356186388583793029747357.jpg
    17370310356186388583793029747357.jpg
    381 KB · Görüntüleme: 25
  • 17370312252158050684751118204623.jpg
    17370312252158050684751118204623.jpg
    344.5 KB · Görüntüleme: 25
Girişteki sigorta ve varistörü kontrol ettiniz mi?
bunlarda sigorta olmaz, daha doğrusu kaynak makinelerinde sigorta olmaz, yoktur. varistör bu amaçla konulmuştur. resime bakarsanız patlak bir şey görünmüyor

Son düzenleme:
eski tip kuru trafolu kaynak makinalarını seviyorum ne kadar az zamazingo o kadar az arıza :=)) . tek kötü yanı ağır ve kaba olmaları . yüksek voltaj geldiği için iyi bir bilen tamirciye götürün bilgim yok dediğiniz için. geçmiş olsun.

Girişteki sigorta ve varistörü kontrol ettiniz mi?
Varistör dediğiniz sol üstteki mavi renkli parça değil mi. Herhangi bir renk değişimi yanık belirtisi yok
eski tip kuru trafolu kaynak makinalarını seviyorum ne kadar az zamazingo o kadar az arıza :=)) . tek kötü yanı ağır ve kaba olmaları . yüksek voltaj geldiği için iyi bir bilen tamirciye götürün bilgim yok dediğiniz için. geçmiş olsun.
Sağolun teşekkürler

hiç kaynak yaptınız mı bilmiyorum. eski tip değil trafolu olan sanayi tipi olanlar makinedir. trafolu olanlar oyuncak. inverter kaynak makineleri, teknolojik bir yeniliktir. iyisi var, kötüsü var tartışılır. o makine eski model olanlardan, yenilerin hepsi smd tabanlı. eski dediğime bakma onlarca taze makineyi eskitir. ben sadece tamirci olduğum için terimlerde biraz zayıfım, mosfet dedim ama ıgbt doğrusuymuş. büyük soğutucuların altındalar. iyi bir usta tamir eder. ama patates baskı ıgbt denk gelirse yine patlar.

evet yeni ve eski tip makinalarla kaynak yapıyorum. kuru trafolu makinalar çıkış gerilimi ac olduğu için dezavantaj oluyor . yeni nesil kaynak makinaları hafif küçük akım ayarı daha hassas ve dc akım kullanıyor . bu da kaynak kalitesini etkiliyor . ancak bozulma sağlamlık konusunda eski tip kuru trafolar bir ömür sizinle çalışıyor. içinde bir fan bir de kademe şalteri var trafo zaten çok dayanıklı. 20 30 yıl kullanırsınız. elektronik kartlar toz nem gibi yüksek voltaj gibi kötü şartlarda çabuk bozuluyor bakım da maliyetli tabii. eğer sabit atölye ortamında çalışılacaksa kuru trafolu makina mantıklı.
OIP (1).jpg
OIP.jpg
9581948862514.jpg

evet yeni ve eski tip makinalarla kaynak yapıyorum. kuru trafolu makinalar çıkış gerilimi ac olduğu için dezavantaj oluyor . yeni nesil kaynak makinaları hafif küçük akım ayarı daha hassas ve dc akım kullanıyor . bu da kaynak kalitesini etkiliyor . ancak bozulma sağlamlık konusunda eski tip kuru trafolar bir ömür sizinle çalışıyor. içinde bir fan bir de kademe şalteri var trafo zaten çok dayanıklı. 20 30 yıl kullanırsınız. elektronik kartlar toz nem gibi yüksek voltaj gibi kötü şartlarda çabuk bozuluyor bakım da maliyetli tabii. eğer sabit atölye ortamında çalışılacaksa kuru trafolu makina mantıklı.Ekli dosyayı görüntüle 113443Ekli dosyayı görüntüle 113444Ekli dosyayı görüntüle 113442
devam et güzel insan, kimse kimseden üstün ve akıllı değildir. taze ucuz smd makinelerden evladır.

Forum istatistikleri

Konular
130,348
Kullanıcılar
453,648
Son üye
mhkiraz

Yeni konular

Geri