Kendi işini kurmak :)

Katılım
29 Kas 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
35
Herkese merhaba,
Pamukkale Üniv. El-Elek 2.nci sınıf öğrencisiyim. Her öğrenci gibi benim de gelecek kaygılarım var. Aslında ne düşündüğümü tam olarak nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum ancak gelişigüzel yazayım.

Okulumu bitirdikten sonra "kendi işimi kurmayı" düşünüyorum.
Geçen sene Güvenlik & Otomasyon Teknolojileri ve ayrıca web tasarımı üzerine iş yapan üç dört firmada bulundum.

Okulum bittikten sonra;

* Güvenlik Teknolojileri ( Alarm & Kamera vb. sistemleri ),
* Bilgisayar ( Web Tasarım, çeşitli Web projeleri, 360 derecelik tanıtım çekimleri, Bilgisayar Tek. Servis, Printer Bakım onarım vb. ),
* Ses & Işık Sistemleri,
* Led Tabela üretimi,
* Uydu, Santral Kurulumu..

Bu alanlar üzerinde okul bitene kadar kendimi geliştirip kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Aslen İzmirliyim ve planlarım bu yönde.

Olumlu - olumsuz yorum yaparsanız sevinirim?
Çok mu acemice kafamdaki fikirler? :eek:

Yoksam fareler ve insanlar 'daki gibi köylüler asla çiftlik sahibi olamazlar mı? :p :)
 
Bazen ne iş yaptığınız değil, nerede ve nasıl yaptığınız önem kazanır...

Örneğin; yolları çamurlu olduğu için, sürekli lastik ayakkabı ve çizme giymek zorunda olan bir köyde, ayakkabı boyacısı olunmaz...

Ya da, sokak çeşmesinin başında, pet su satılmaz...

Fikirleriniz güzel... Ama siz üniversiteli gençlerden daha orjinal fikirler bekliyorum. Bahsettiklerinizi yapmak için mühendis olmaya gerek mi var ? Madem bu işleri yapacaktın, neden bunca eziyet ettin kendine demezler mi sana ? ;)
 
Eğitim sürecimiz devam ettikçe ufkumuzun açılacağını umuyorum. Şu an için kafamda olan şeyleri paylaştım. Sonuçta bu yazdığım alanlarda iyi meblalar kazanmak mümkün? :)
 
hocam kendi işini kuracaksan (benim nacizane fikirlerim deyim) bir kaç sene iş kurmak istediğin alanla ilgili bir firmada çalış ama süreyi abartma bir kaç sene sadece bu arada evlilik gibi hayatını kökten etkileyecek ve risk almanı engelleyecek işlere bulaşma sonrası senin sebat ve azmine kalmışsa da şans faktörü de önemli benim bir arkadaşım makina mühendisliğini bitirmiş olamasına rağmen mütehaitliğe başladı (tamda inşaatın kriz dönemlerinde) ve çokta başarılı ancak bugününe rahat gelmedi bir dönem sıkıntıdan her tarafında yaralar çıkmıştı.
 
fikirlerin güzel ancak okulundan mezun olanlara bu konuyu danışman bence daa ii olur senin için... çünkü okulundan bu alana yönelendiren öğrenci varsa okulun demek ki eğitimi bu düşüncelerin için yeterli .. her okul öğrencilerini farklı alana yönlendiriyor çünkü... düşünceleriin parlak ama...
 
fikirleriniz hoşuma gitti insan istedimi ve biraz gayretlede her şeyi başara bileceğine inanaırım kendinizi geliştirmeye devam edin bol şanslar
 
Merhaba;
Kanımca kendi işini kurmak yan sanayi olmaktan geçiyor. İşletme sermayesinin küçük ve hatta yok denecek kadar az olduğu durumlarda daha güvenli bir çalışma şekli.
Şöyle ki;
Bir kova üreticisini ele alalım. işletme ile sıkı bir bağ kurarak, çok yakın bir mevkide hatta alt katında kova kulpu üretmek.
Bunun en bariz örneği her sanayi sitesinde en az bir hırdavatçının bulunmasıdır.
Lakin arayaşınıza devam ettiğinizde (umarım tecrübe etmezsiniz) bununda emeğinize karşılık gelmediğini göreceksiniz. merhaba ticaret :)
Meşhur ekmek aslanın ağzında sözü geldi aklıma. mideye indi der bazıları. emin olun ortada ekmek yok.
yani;
virüs yazılıımı yapan firmaların virüsleri piyasaya sürmeleri hikayesi, kredi veren bankaların kredi ödeme sigortası ürünleri...vb iş fikirleri aldı başını gidiyor.
hepimiz birer tüketiciyiz. En başında şunu sormalıyız, neden bizi tercih etsinler? fiyat, kalite, güven, hız... bunu taahhüt etmeyen firma yok ki.
Devir hastalık yayma devri. tıpkı kuş ve domuz gribi hastalığı yada spekülasyonu yay sonra ilacı sür. çok acımasız değilmi? tabi ki iş yapmak için insanlık suçu işlemeye gerek yok. anafikir bence bu.
Yeni trendleri izlemelisin. mümkün olduğunca az yasal prosedür olan ve yine mümkünse İşletme sermayesi istemeyecek ve hatta önce tahsilatını yapabileceğin iş fikirleri üzerine yoğunlaş. Sigortacılık yada bankacılık mantığı :)
 
Görüşleriniz için teşekkür ederim. Güvenlik Teknolojileri ve Web Tasarımı üzerine iş yapan firmaların gayet büyük meblalar kazanabildiğini görüyorum. İşimi İzmir'de kurmayı düşünüyorum. Maddi yönden (Allaha şükür) bir sıkıntım olmamakla beraber, sektör de geniş bir çevreye de sahibim(Yani yaptığım işi pazarlama konusunda).
Yukarda yazdığım maddeler de zaten üzerine eğitim aldığım şeyler. Okul süresince ve sayın "hersey_m"in dediği gibi okuldan sonra en fazla bir kaç sene bu alanlarda uzmanlaşana kadar çalışma evresinden sonra da olabilir.

Benim sorum yazdığım maddeler okuduğum alana göre basit mi kalıyor acaba??
Ya da İzmir gibi bir şehir de bu işi yapmak (malum çok büyük firmalar da var) Afrika'da yerlilere ayakkabı satmak gibi mi olur? :)

Geçen gün İzmir'de büfenin tekine 15cm x 45cm yanlızca 8 harfli yanıp sönen bi led tabela taktırmış, fiyatını sorduğumda bana "350 TL"ye yaptırdım dedi.
Aynı şekilde web sitesini yaptığım bir gezi firması üzerinde "Uçak Bileti -> Gezi35" bu tarz kare bi tabelaya tam "950 TL" ödediğini söyledi.

Sayın gultekinege,
İnancları olan bir insanım, alarm satmak istediğim adama alarm taktırsın diye gece gidip dükkanının camını indiremem :) Rızkı veren Allah diyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,890
Kullanıcılar
451,519
Son üye
bhko

Yeni konular

Geri
Üst