SSR tarafından sürülen 3000 watt trafo nun sekonderlerinde yüksek ses ve titreşim

alibeyamca

Üye
Katılım
20 Ağu 2023
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba,

Bu bir ısıtma sistemi (yüksek sıcaklık fırın). 220 VAC ile çalışıyor, PLC devresi 4-20ma bir SSR yi sürüyor.
SSR trafoyu sürüyor, trafonun çıkışı 1-15 VAC ve normal kullanımda 6-7 amper den başlayıp en tepe sıcaklıklarda 12-14 amper çekiyor. Senelerdir kurtulamadığım bir sorunum var, bu trafonun kalın seconderleri çok ses yapıyor, titriyor, ve bütün şaseyi de titretiyor. Trafonun çıkışlarını bakır tel den, bakır lama ya çevirdik, aluminyum örgüye çevirdik, hatlara faraday kafesi yaptık, değişen bir şey olmadı.

Denemelerimde SSR ti tamamen devreden çıkarttım ve 220 VAC direkt trafoya bağladım, cihaz HİÇ ses çıkmadan hızlıca ısındı. Bunun üzerine acaba SSR nin giriş veya çıkış sinyalinde mi gürültü oluyor diye araştırmaya başladım (Ucuz bir osiloskop aldım, daha önce kullanmadık, bir kaç güne gelecektir, bulgum olursa buraya ekleyeceğim)

Acaba fikriniz var mı yönlendirebilir misiniz? Ben elektronikçi değilim ama anladığım kadarı ile sinyal temizleyici ve filtre devrelerine bakıyorum. Bu mevzuyu PLC, SSR ve Trafo tedarikçilerimiz çözemedi. Yabancı ürün girişini epey engelliyoruz ve ihracatımız da ufaktan başladı, beli doğrultmak üzereyiz ancak ses mevzusu önümüzde çok engel oluşturuyor.

Not: Trafo yerine SMPS veya başka bir çözüm düşünmüyoruz, çok komplike ve arızalanacak parça olduğundan.

Teşekkürler,
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sizin de yazdığınız gibi problem trafonun sürülmesinde gibi uzaktan tahminim, şunu deneyebilirsiniz, SSR herhangi bir röleyi , rölede trafoyu sürse , gözlemek gerekir, kolaylıklar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,888
Kullanıcılar
451,519
Son üye
bhko

Yeni konular

Geri
Üst