Kendi işini kurmak

Katılım
1 Haz 2014
Mesajlar
50
Puanları
1
Değerli büyüklerim ben elektrik-elektronik mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim.Mezun olduktan sonra kendi işimi kurmak istiyorum. Sermaye işini hallettim çok şükür.Fakat neyi ne üzerine yapacağım hakkında bilgim yok.Hangi dala yönelmeliyim.Kendimi nasıl geliştirmeliyim.İşi bilen teknik elemanları nasıl bulacağım.Bu konuda tecrübesi olan değerli büyüklerimden görüşlerini bekliyorum. Mesala siz nasıl başladınız bu işe?
 
En büyük sermaye Tecrübedir.
Tecrübe edinmelisin. Sonra iş kurarsan daha sağlıklı olur.

Alan konusuna gelince, yeteneklerini bilmiyoruz. Şu an bir şey yazmak zor.
 
Hocam haklısınız tecrübe lazım. Devlette çalışıp bir kaç sene kendimi geliştirmeye kalksam kendimi kandırmış olurum.Özel sektörde ise işi bilen adamlar işe alınıyor.Şuan en değerli yıllarımı yaşıyorum öğrencilik yıllarımı. Bu öğrencilik yıllarımda neler yapmam lazım
 
Karın tokluğuna çalışacaksın.
Piyasada tecrübe edinmek isteyen kimseleri alanlar var.
Birçok yerde Müh. okumakta devam eden ancak bir teknisyen gibi tulumu giyerek çalışan öğrenciler var. Sadece Elektrik işi de yapmıyorlar. Mekanik işleri de yapıyorlar. Mekanik sistemleri de ve yapı tekniği de öğreniyorlar. Malzeme bilgilerini de geliştiriyorlar.

Ben üniv. öğr. görürüyorum. Şehir dışından geliyorlar. Bakıyorum MC Donald' s ta Fast Food vs lerde çalışıp para kazanıyorlar. İlk sene yapsınlar. Hayatı öğrenirler. Hatta bu zamanı kendi branşları ile ilgili nerde çalışacakları konusunda etrafta araştırma yapıp ve orda çalışmak için bir hedef koyup planlama içinde de geçirebilirler. İmkan olduğunda hemen oraya işe girerler.

Ancak İkinci sene kendi alanları ile ilgili yerlerde çalışırlarsa orda gelişebilirler.
 
Hani hep derler ustanın elinden birşeyler kap diye gerekirse çıraklık yapip bu iste ilerliceksin bakarak ve uygulayıp tecrübe kazanırsınız okanoksak kardeşimizin dediği gibi paraya değil daha fazla ise bakacaksın çoğumuz boyle yetistik
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst