kilima santrallerindeki sıcak su serpantininin görevi nedir?

Katılım
13 Mar 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
kilima santrallerindeki sıcak su serpantininin görevi tam olarak nedir ve ısıtma kazanı devreye alındıgında klima santrali tam olarak devre dışımı bırakılıyor?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kazandan gelen sıcak suyu içerisinde dolaştırarak santralden mahale üflenen havanın ısıtılmasına yarar. girşinde 2 veya 3 yollu oransal motorlu vana bulunur. üfleme sıcaklık değeri ile set değeri farkına göre vana bir kontrol cihazı ile 0...10V aralığındaki kontrol sinyali ile oransal olarak açılıp kapatılarak sıcaklık kontrolü yapılır. yani serpantinin ısıtma görevini yapabilmesi için kazanında devrede olması gerekir.
 
Peki ilginiz için teşekkür ediyorum sambay.Birde ısıtma bataryalı çatı tipi paket klima santralini sogutmadan ısıtmaya yani yaz konumundan kış konumuna alırken nasıl bir yol izlemeliyim,neler yapmalıyım.
Bu tarz işlemleri klima santrali kendisi otamatik olarak yapıyormu yoksa manuel olarakta yapılması geren işlemler varmı?
Teşekkürler...
 
he projenin dizaynına bağlı olarak yapılması gerekenler değişir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,700
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst