sayın.blue_game Her kontaktöre 7 kapalı kontak koymak doğrudur ancak füzili ve gereksizdir.
Aşağıdaki resimdeki gibi yaparasan daha kısa olur.
K- Role veya kontaktör. 8 açık kontağı olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 38450
ustam eline sağlık ama benim istediğim tek motor çalışacak hangine start verirsem o diğerleri çalışmayacak senin devreni kurdum ancak aynı anda 2 motorada start verebiliryorsunEkli dosyayı görüntüle 38466
Selektör buton kullanıp 1 NC 1 NO kontak takarsan daha basit bir devre olur.Aşağıdaki devre seri olduğundan mutlak biri çalışır.
Ekli dosyayı görüntüle 38465
ustam eline sağlık devreni kurdum fakat senin devrende 2 noktadan start alıyor devrede asıl olan benim en büyük sıkıntım devrede invertör olması aynı anda 2 motor çalışırsa invertör yanabiliro yüzden kilit sistemi kurmaya çalışıyorumsayın.blue_game Her kontaktöre 7 kapalı kontak koymak doğrudur ancak füzili ve gereksizdir.
Aşağıdaki resimdeki gibi yaparasan daha kısa olur.
K- Role veya kontaktör. 8 açık kontağı olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 38450
bu şemayı EKTS çizim ,sumılasyon programında çizdim ve denedim.ustam eline sağlık devreni kurdum fakat senin devrende 2 noktadan start alıyor devrede asıl olan benim en büyük sıkıntım devrede invertör olması aynı anda 2 motor çalışırsa invertör yanabiliro yüzden kilit sistemi kurmaya çalışıyorum
ustam eline sağlık devreni kurdum fakat senin devrende 2 noktadan start alıyor devrede asıl olan benim en büyük sıkıntım devrede invertör olması aynı anda 2 motor çalışırsa invertör yanabiliro yüzden kilit sistemi kurmaya çalışıyorum
bu şemayı EKTS çizim ,sumılasyon programında çizdim ve denedim.
-Elektrik yokken K role devresindeki M kontakları Kapalı . Motor devrelerindeki M ve K kontakları Açık.
resim 1
-Elektrik verilince. K role çalışır. ve 8 motor devresideki 8. K kontakları kapanır. resim 2
-Örnek S2 butonuna basınça M2 çalışır ve M2 kontağı mühürler aynı zamanda K rölesi devresindeki
M2 kontağı açılır ve K rölesi çalışmaz. resim 3
Sonuç. K rölesi çalışmadığı için Bir motor çalışırken Başkası çalışmaz..
Ekli dosyayı görüntüle 38540