Raptor16
Üye
Öncelikle herkese selam Telekom saha ekibine derdimi anlatamadığım bir sorunum var size onu aktarmak istiyorum umarım bir çözüm bulabilirim :/ 8 aydır sorunsuz bir şekilde kullandığım 75 Mbps VDSL hattım var fakat son 2 haftadır SNR marjin değeri 10'dan 0'a düşüp hat sürekli gidip gelmeye başlıyor. 3.4 olan hat zayıflaması ise 12 13'lü değerlere çıkıp 75 Mbps olan internet 15 20 Mbps hızlara düşüyor. Arıza kaydı açtım saha ekibi geldi port değişikliği yaptığını söyledi ve dairedeki ekleri baştan yaptı gitti. Sorun 1 günlüğüne düzeldi fakat ertesi gün tekrar aynılarını yaşamaya başlayınca sorunu kendim araştırmaya başladım. Denediğim şeyler sırasıyla şöyle.
1- sıfır modem aldım.
2-bütün ekleri yak 1 ile izole ettim.
3-daireye gelen kablo çiftinde sorun olabilir diye diğer renk kablo çiftine geçtim.
4-ankastredeki kabloyu yeniden çaktım.
Şöyle ki bunları yapınca hat tekrardan 1 günlüğüne düzeldi fakat ertesi gün sorunlar devam etti. Bende kabloyu kesince hattın düzeldiğini fark ettiğim için kablolardaki yak 1 ekleri söktüm bakırı açık bir şekilde bıraktım hat her bozulduğunda kabloları birbirine değdirip kısa devre yapıyorum ve sorun 1 günlüğüne düzeliyor. Merak ettiğim şey hattı kısa devre yapınca ne resetleniyor da bu hat 1 günlüğüne düzeliyor? Saha ekibi geliyor kabloyu kesip ölçüm cihazına takıyor haliyle iyi değerler görüp sorun bizde değil diyor ben bu adamlara kabloyu kesince veya birbirine değdirince sorunun 1 günlüğüne çözüldüğünü nasıl anlatacağım?
1- sıfır modem aldım.
2-bütün ekleri yak 1 ile izole ettim.
3-daireye gelen kablo çiftinde sorun olabilir diye diğer renk kablo çiftine geçtim.
4-ankastredeki kabloyu yeniden çaktım.
Şöyle ki bunları yapınca hat tekrardan 1 günlüğüne düzeldi fakat ertesi gün sorunlar devam etti. Bende kabloyu kesince hattın düzeldiğini fark ettiğim için kablolardaki yak 1 ekleri söktüm bakırı açık bir şekilde bıraktım hat her bozulduğunda kabloları birbirine değdirip kısa devre yapıyorum ve sorun 1 günlüğüne düzeliyor. Merak ettiğim şey hattı kısa devre yapınca ne resetleniyor da bu hat 1 günlüğüne düzeliyor? Saha ekibi geliyor kabloyu kesip ölçüm cihazına takıyor haliyle iyi değerler görüp sorun bizde değil diyor ben bu adamlara kabloyu kesince veya birbirine değdirince sorunun 1 günlüğüne çözüldüğünü nasıl anlatacağım?