KK Enleri

cncarastirma

Usta Üye
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
931
Puanları
166
Yaş
43
Selamun Aleyküm
Sitede her zaman teknik konularda yeterli mesaj olmayabiliyor ve soru sahipleri yanında; cevap verenlerin de kendilerini geliştirmesi, vakit geçirmesi vb için birtakım sosyallikler faydalı olsa gerek.

En sözü ardından, soru-cevabın olduğu ortamlar olarak en çok çevrimiçi ve en aktif olanlar akla geliyor ki; sitede de görünen en aktif üyeler her ne kadar sadece mesaj adedi ile de anılır gibi olsalar her mesajda klavyenin değerli üyelerin parmakları ile muhattaplığı düşünülürse; her birine hürmetler sunarız…

Güzellikler, örnek olanlar, geliştirici olanların mevzu olması belki o taraflarda olmamıza vesile olur, hiçbir şeye kötü tarafından bakmak istemeyiz ama diğer taraftan eksiklerimizin de mevzu olması gerek.
Üye ismi vermek vb bir tarafa olması gerekenin tarif edilmesi, ne nerededir/nasıl olmalıdır, mananın ortaya konması da yeterli olabilir.. İnsan iletişiminin bir parçası olan internet iletişimi pek önemsenmeyecek bir şey olmasa gerek..
Teknik bir iletişim ortamı olarak; en çok çözüm bulan, en çok fikir sunan, en az ile en çok söyleyen, en geliştirici vb…
Geliştirilmesi ile kalite arttıran, zevkli bir konu olabilir…
Pek bir şey seçmiş sayılmayız ama renklerin ucu düşünülürse, bir mor ve ötesi… Morun değişik çağrışımları yanında metalik grinin teknoloji iması ve mor ile uyumu… İnsan tarifi bazen renklerle de alakalandırılır..
Şu anda görünen sitenin enlerinden “en yeni” si @kemankes e hürmetler sunarız Hoş gelmişler sefalar getirmişler…
 
Değerli arkadaşım darılma gücenme ama bazen bende yazdıklarını anlamak için tekrar tekrar okumak zorunda kalıyorum. Belki kullandığın dil senin için basit geliyor olabilir ama karşındakiler için öyle olmuyor. Bu noktada yalnız olduğumu düşünüyordum ki öyle olmadığını şimdi anlıyorum. Bazı üyelerin yazdıklarını anlamakta zorluk çekiyorum hakikaten, bu durumdan muzdarip olan sadece ben miyim diye düşünüyordum hatta bu konu hakkında bir başlık bile açmıştım (Forumda Serbest konular başlığı altında bulunabilir).
Bizim gibi cahiller olduğunu da düşünerek biraz daha anlaşılır dilde cevaplar yazarsanız hem bizi mutlu etmiş olursunuz hem de anlatmak istediklerinizi daha kolay anlayabilmiş oluruz.
Saygılar...
 
100 kişinin içinde 1 kişi böyle yazıyor 99 kişi anlamıyorsa 99 kişinin cahil olduğu anlamına gelmez. O bir kişi yazmış olduğu uslubu değiştirirse makbul olacağı kanaatindeyim.
Sn @cncarastirma bunu olumlu bir eleştiri olarak algılayacağı kanısındayım. Umarım gücenmez.
 
Eleştiriye her zaman açığız. Anlayamamayı anlatana sebep görmek en kolayıdır.
Evvela meselelerin ne kadar derin olduğunu tahayyül etmek gerek. Sonra bu derinliğin anlaşılması için gereken çabayı (ipuçlarını dahi araştırmayı) ki birkaç kelime ile anlatmaya çalışıyoruz. Eğitimde anlayanlar bir yerde anlamayanlar diğer taraftadır. Anlaşılmıyor diye parantezleri kapatmak, yerinde saymak olur tabi katedilebilecek mesafelere bakmayanlar için hava hoştur.
Hatalarımızı kabul edebiliriz ama bu hataları ilerlemeye engel görmeyiz. Ara seviyelerin de açıklanması gerekir ama bir meselenin hallolması için küçük bir dergi yazmak gerektiğinden, soru sahibinin işinin dışındakiler biraz ertelenmiş oluyor. Forum güncel birkaç on kişiden ibaret değil. Anlayışının neye dayandığını/kapasitesini/dağarcığını herkesin incelemesi lazım.
Çok anlaşılır bir adres tarif etmekle, varılması gereken ufku göstermek ve ya bir engeli aşmak aynı mı? Görüleni isteyenin, istediği küçük bir dalga boyu aralığıdır. Ancak ışığın tabiyatının dalga boyu aralığı...? (Görülmeyenler..?)

Anlaşılan kısım; siteye sosyallik gerek-forumdaşlarımıza hürmet-iyi tarafından bakmak-olması gerekenin tarifi.

Başlıkta KK enleri yazmakta, yazı içinde en çok çözüm bulan vb..

Kontrolkaleminin "en" leri... Mesela bu yorumlarla "en anlaşılmayan" seçilebilir.
 
Değerli arkadaşım istersen derya deniz ol karşındakinin anlayabildiği kadarsındır. Eğer senin anlatmak istediğini karşındaki anlayamıyorsa onun seviyesine inmen gerekir. Genellikle üniversitelerde profların anlattıklarını öğrenciler anlamakta zorluk çekerler neden? Profun bilgisizliğinden mi? Hayır karşısındaki öğrencinin seviyesine inemediğindendir. Biz eleştirimizi yaptık uygulayıp uygulamamak tabiki sizin karırınızdır saygı duyarız...
 
Karşıdakinin dünyası sürdüğü tarla kadar olmuş olur. Forumda karşı denen muhattap geniştir. Evvela konu sahibi ön planda ki meselenin içinde olduğundan diğerlerine göre rahat anlayabilir. Diğerleri için de hatta sıfırdan başlayanlar için de birşeyler yapmak hep aklımızdadır, mümkün olduğunca...

Hatamızı her zaman düzeltebiliriz dememizin anlaşılamaması da anlayamamaktan mı oluyor ? Nice zeka soruları vardır ki anlamak için neler gerek.. Soruyu anlamak yarısını çözmek demek diye söylemiş birileri... Yabancı olan geliştirici olan anlamayı gerektirir, birşeyler yapmak gerek yani. Ve de birçok üyeye araştır diyen anlayış hazırı beklerken, özeleştiri yapıyor mu?

Acaba hangi "en" , en kötü olur? mesela en rahat anlaşılanı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…