Klima kapalı iken motorda titreşim var. Motor devreye girmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan devpanda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

devpanda

Üye
Merhaba arkadaşlar,

İlginç bir arıza ile karşınızdayım. Rubenis marka bir klimamız var. Tahmini 10 senelik belki daha fazla. Dün geceye kadar ısıtma soğutmasında sorun yoktu. Bugün ısıtmada klimayı açtım ve ısıtmadığını gördüm. Klimayı kapattım kapatınca sanki kola şişesi açar gibi bir hava üfleme gaz basıncı gibi ses verip kapanıyor. Klima kapalı fakat dış motora baktığımda fan dönmüyor lakin titreşim var. Çalışıyor gibi fakat devreye girmiyor. Sigortasını kapatınca o titreşim haliyle gidiyor.

Tekrardan sigortayı açıyorum iç ünite kapalı fakat o titreşim devrede ve üniteyi açıyorum gene aynı sesi veriyor. Bugün kapasitör değiştirdim sorun çözülmedi. Bir ihtimal ondandır diye düşündüm fakat işe yaramadı. Ekranda herhangi bir hata kodu yok

Soğutma moduna alıp deneyin; çalışır ise 4 yollu vana arızalı.
Kompresör yağ basmıştır ve ömrünü tüketmiştir.
Elektronik kart arızalanmıştır.
Akümülatör arızalıdır. Soğutucu akışkanı sıvı halinde biriktirdiği için muhtemelen arızanız budur. Yani soğutucu gaz sıvı halden gaz haline geçemiyordur.

Video yükleme şansınız olsa idi daha sağlıklı tespit yapabilirdim. Selametle.

Akümülatör arızalıdır. Soğutucu akışkanı sıvı halinde biriktirdiği için muhtemelen arızanız budur. Yani soğutucu gaz sıvı halden gaz haline geçemiyordur.

Soğutma modunu deneyip size bilgi veriyor olacağım. Video çekip buraya atacağım

Hocam öncelikle geç dönüş için kusura bakma, dizimden ameliyat oldum bundan dolayı dönüş yapamadım.

Soğukta denedim motor çalışıyor ve klima soğuk üflüyor. Soğukta iken sıcağa geçiriyorum böyle bir gaz püskürtme sesi gibi ses geliyor iç üniteden ve dış motor duruyor hemen. İç üniteyi kapatıyorum fakat dış ünitede titreşim var elektirk var böyle çalışıyor gibi ama çalışmıyor. Nacizane çekmeye çalıştım videosunu

Videodan anlayamıyorum.

Ancak,

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla cihazı sigortadan kapatıp açtığınız anda dış üniteden ses geliyor ise muhtemelen dış ünite kompresörü devreye giriyor olarak anlıyorum.

Dış ünitede ses yapabilecek 3 parça var. Kompresör. Fan. 4 yollu vana.

Kompresör çalışıyor ise iç ünite kartı üzerindeki start rölesi takılı kalmış olabilir.

İç ünite kartı kontrol edilmeli.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri