merhaba; bende sizin gibi arastırıp kendım yapmıstım.
1-Servis vanalarının kapaklarını açın.
2-Klimayı soğuk çevirimde çalıştırın.
3-Basma hattı presyon yani ince borunun servis vanasını kapatın.
4-1 dk yada tahmini 50 ye kadar sayın.
5-Hemen üzerindeki diğer kalın boru olan dönüş borusundaki servis vanasınıda kapatın.
6-Klimanızı sigortadan kapatın.Böylece soğutucu akışkanı dış ünite üzerindeki kondansere depolamış olacaksınız.
7-Elektrik ve haberleşme bağlantılarını sökerken kabloları kodlayın. Montaj sırasında yanlış bağlantıların önüne geçmiş olursunuz.
Yukarıdaki işlemi harfiyen uygularsanız, klima montaj maliyetiniz düşecek ve freon 22 olan soğutucu fakat çevreye zararlı bu sera etkisi olan gazı atmosfere salmayacaksınız.
Artık klimanız sökmeye ve yer değişimine hazır.Tekrar montajını yaparken dikkat etmeniz gerekenler.
1-Kesinlikle iç ve dış ünite montajlarını yaparken terazide kurun.
2-İç ünitenin boru çıkışını verirken eğimli verinki su gideri rahat olsun. Su gideri hortumu iç ünite boru çıkışı ile birlikte tahliye edilecektir.
3-Dış ünitenin plastik takozlarını mutlaka takın ki vibrasyonu alsın. Takmazsanız cihazınız kısa sürede mekanik arıza verebilir.
4-Haberleşme ve elektrik bağlantılarını önceden belirlediğiniz işaret ve kodlara göre bağlayın.
5-Rekorları yani boruların vidalı bağlantılarını sıkarken hassas olmanız gerekmektedir. Özellikle basma hattı olan ince boru kararınca ve hassas sıkılmalı kalın boruyu ise iyice sıkın . Rekor bağlantı havşaları patlatırsınız gaz kaçağı olur.
6-Dış üniteyi asarken eğer asacağınız duvar sağlam değil ise mümkünse saplama vidaları kullanın.
7-Şebeke yani elektrik bağlantısını yaparken KESİNLİKLE PRİZE YADA ÜÇLÜ FİŞE TAKMAYIN.Kullandığınız buatı başka bir cihazda kullanmayın ve buattaki kabloların minimum 3 x 1,5 olmasına dikkat edin.
8-Ve en önemlisi Mutlaka ama mutlaka toprak hattı olmadan işlemi tamamlamayın. Mümkünse bir elektrikçiye çektirin.
9- Klimanıza özel sigorta takdırmanız sizin ve cihazınızın emniyeti için önemli
bu yazdıklarım baska bır yerden buldum ancak harfıyen uyunca sorun cıkmıyor.montajdan sonra vanaları acarken vakum yapılması gerekıyormus, ben sadece bu durumu atladım, ama pıyasada fıslatma dedıklerı durumvar o da vakum kadar teknık bır durum olmasada klıma ıcıne borulardakı havanın karısmasını onluyormus.bır boruyu takıp sıkacan dıgerını de taktıgında tam sıkmıyorsun vanayı acınca obur taraftan gaz sesını duyunca hemen sıkıcınca havayı atıyorsun boyle yapınca pratık oluyormus. ben bunları sonradan arastırıp buldum. ama klımam ıkı yıldır saat gıbı calısıyor sımdıden sana kolay gelsın ıstedıkten sonra basarabılırsın.
benım klımam zibro s 2035