acemimezun
Üye
herkese kolay gelsin.değerli ustalarım abilerim kardeşlerim vakit ayırıp okudugunuz için oncelikle tesekkur ederım. su sekilde bir problemim mevcut. işyerinde 3fazlı salon tipi 48000lik arçelik klima kullanıyoruz.bu klima her kış ısıtma modun hava sıcaklıgı -10/3 derece arasında devreye gırerken sıgorta attırıyordu.ama bu dedıgım ayda bir oluyordu. bu kış hiç devreye girmemeye ve sıcak moda aldıgımızda dırek sıgorta attırmaya basladı. bu durum onceki senelerde bu kadar sık olmuyordu.suan klima devre dışı bıraktık kullanmıyoruz.klimayı soguk moda aldıgımızda calısıyor fakat mod sıcakta klima 5-10dk bekleyip fotograftaki gibi ışık yanıyor belli süre sonra direk Sigorta attırıyor.klimacı faz sırası degısmıs olabilir dedi. aynı sıgorta kutusunda 3fazlı otomatik kapı calısıyor bınada asansör var gene 3fazlı ups mevcut klimada faz koruma devresı vardır dedıgımde ise kompresor devreye gırmıyor olabilir dedi eee girmiyorsa sogukta uflemez diyince hava çok soguk kompresore ıhtıyac duymaz motordan dırek ufler, yazın kompresorle ufler oyle anlarsın falan dedi baglantıda kısa devre nem olabılır dedi olsa sogukta calısmaz hatta hiç çalısmaz kacak atar dedim bi hayli ikili diyologumuz oldu. biraz sıkıstırınca makinayı dısarı alıp bakmamız lazım kontrol etmemiz lazım falan dedi. kompresor sargısında kısa devre vardır kondasatörle alakalıdır falan dıyınc uzerındeki kart kısa devre kontrolu yapıyor tam enerji kompresore verıcekken karttan gecmıyor kart hatta kısa devre goruyor dıye bıse sacmaladı. klimalar hakkında pek bilgim olmadıgı için sizlere sormak istiyorum.servisin verdigi yanıtlar tatmin etmedi. daha onceden boyle bir sorunu bu kadar sık yaşamazken bu kış devreye bile girmemesinin sebebi ne olabilir?bu arızayı ilk yaptıgında gelen servisci arkadas "abi boyle havalarda makina dış ortam sıcaklıgı motoru sıkıstırıyor ısınana kadar sigorta attırabilir devam ederse tam ınceleeriz"diyip gitmişti.bu arkadas bunları duyunca sorgulamak ıstedım. bu sigorta neden atmakta ? servise ne soylemeliyim?