klimalarda gaz

şakir

Üye
Katılım
17 Eyl 2007
Mesajlar
67
Puanları
1
arkadaşlar en iyi ısıtma sağlayan klimalarda hangi tip gaz kullanılıyor. aynı gaz soğutmadada iyi olabiliyormu? yada böle bir standart varmı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
güzel konuda ama yorum yapabilecek bi arkadaş bulamadık
 
arkadaşım bildiğimi söyliyeyim yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin bir çeşit gaz olduğunu biliyorum soğutma için örneğin ucu kalın ilerledikçe incelern boru var bu borudan geçen gaz bir noktada iyne ucu gibi çok ince bir delikten kanaldan vs. püskürtülerek yani geçirilerek soğutuluyor eğer bu şekilde küçük bir yerden geçirmessek gaz ısınıyor ve bunuda ısıtmada kullanıyoruz....
 
sizin bahsettiğiniz sadece soğutma sisteminin bir parçası kılcal boru onun yerine valf de kullanılabilir.klimalarda ısıtma gazın hal değiştirmesi esnasında oluyor(gaz-sıvı) .sistemde iki ana bölge var alçak basınç ve yüksek basınç .senin incelen borunun arkası yani daralmaya başladığı yer yüksek basınç gazın o dar ortamdan daha geniş ortama aktığı yer alçak basınçtır.yüksek basınçta gaz soğutma yapar. ısıtma,da kapmresörün gazı kılcak borura doğru itiiğnde oluşan yüksek basınçta ortaya çıkar.yani ısıtma sağlamak için bütün parçalara ihtiyaç var ...
 
madem öyle bende bildiklerimi yazayım soğutma teknikeriyim bu konuda baya bir tecrübem var az cok sistem soğutma arkadaşımız konuyu açıkladı fakat soğutma cevriminin kapasitesi tabiki soğutucu gazda etki eder fakat yapılan soğutma yükü hesabı sonucu belirlenen kondanser yüzeyi (ısıtmada) soğutmada ise evaparatör yüzeyi cogunlukla etkendir soğutma cevrimi 1: kompresör 2: kondanser 3: evaparatör 4:expansion valf 5:reciver (sıvı yakıt deposu) 6: selonoid valf 7: gözetleme camı 8:küresel vana 9:filtre drayer gibi yardımcı elemanlardan oluşur. sistem sisteme uygun buda tabiki yapılan soğutma yükü hesabı sonucu belirlenir ihtiyacı karşılayacak istenilen çalışma sıcaklıkları arasında çalıştırılacak soğutucu akışkan belirlenir sistem kopmresörün yüksek basınç ve sıcaklık altında sogutucu akışkanı kondansere basar kondanserde ısısı alınarak yani yoğuşturma oluşur soğutucu akışkan gaz halden sıvı hale geçer fakat yine yüksek basınçtadır sandece hal değiştirmiş olur gaz ken sıvı olmuştur dogal olarak ısısıda düşmüş olur buradan sıvı yakıt deposuna yani recivere gider burada dinlenen soğutucu akışkan sırası ile valft ten geçerek fitlre drayer"e ordanda selonoid valfe ve son olarak evaparatör girişindeki expansion valfe girer yanlız burası önemlidir ısısı ve basıncı düşmüş olan soğutucu akışkan küçük sistemlerde kılcal boru büyük sistemlerde ise expansion valf ile capı cok küçük olan bir alandan geçlirir soğutucu akışkan burada yine hAl değiştirererk terkrar gaz haline geçer bu sırada evaparatör yardımı ile bulundugu ortamın ısısını almış olur sistem bu döngüyü sürekli yineler bu şekilde cevrim oluşur yani kısacası demek istediğim sogutucu akışkanın cok fazla sıcaklıkta etkisi yoktur
 
arkadaşlar verilen bilgiler için teşekkür ederim. ama bu benim istediğim bilgi değil, bunlar soğutmanın nasıl oluşu. benim aradığım ısıtmada şu gaz soğutmada şu gaz en iyi performansı verir diye bi standart varmı?
 
407 ve 410 gaz ısıtma soğutmada iyi sonuclar veriyor
 
yani klima alırken 407 yada 410 gaz olmasına dikkat edeceğiz dorumudur.
 
merhabalar konuya yorum yapmak ıstedım;
mak. muh. siyim ısı-proses anabılım dalı mezunuyum
ısıtma-sogutma ıthalatı yapan bır fırmada ust duzey yonetıcıyım
anladığım kadarı ile klima alacaksın
klimanın gazına takılma kesınlıkle (R-22 hariç çünkü gaz kontrol altına alıntı kota dahilinde ithalatı serbest)

alacağın klimanın COP ve EER sine bak ıkınısınde en yuksek değerli olanı al
daha açık yazmak gerekirse
ısıtma kapasitesi/elektirik tüketimi
soğutma kapasitesi/elektirik tüketimi
devir tasarruf devri olduğu için ne kadar elektirik ile ne kadar ısıtma gücü ve ne kadar soğutma gücü aldığın önemlidir.

daha detaylı ıstersen açıklarım arkadaşım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,625
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst