Kombi çalışınca tv kapanıyor.

kızagan

Üye
Merhabalar bugün bir apart ta Elektrik sorunu için gittim garip bir arıza ile karşılaştım sorunu çözemedim yardımcı olabilirmisniz. Arıza şu şekilde olmakta tv sorunsuz çalışırken kombi saçıklık düşünce tekrar devreye girmek için ateşleme yaptığın da tv kapanıyor. TV elektrik prizi ile kombi prizi ortak hattan beslenmekte.Kombiler konusunda bilgim olmadığı için birşey yapmadım.
Benzer arızaları ile karşılaşmıştım eski florasan ambüllerin balast sorun oluncak startör sürekli olark ateşlemeye yada arada devreye girince benzer şeklide aynı hattaki tv kapanmaya neden oluyordu balast yada startörü değitirince sorun çözülüyordu.
kombi konusunda bilgim olmadığı için cözüm bulamadım yardımcı olurmuusnunuz.

Merhabalar bugün bir apart ta Elektrik sorunu için gittim garip bir arıza ile karşılaştım sorunu çözemedim yardımcı olabilirmisniz. Arıza şu şekilde olmakta tv sorunsuz çalışırken kombi saçıklık düşünce tekrar devreye girmek için ateşleme yaptığın da tv kapanıyor. TV elektrik prizi ile kombi prizi ortak hattan beslenmekte.Kombiler konusunda bilgim olmadığı için birşey yapmadım.
Benzer arızaları ile karşılaşmıştım eski florasan ambüllerin balast sorun oluncak startör sürekli olark ateşlemeye yada arada devreye girince benzer şeklide aynı hattaki tv kapanmaya neden oluyordu balast yada startörü değitirince sorun çözülüyordu.

Bende oluyordu kombi ( buderus u72 ) sıcak suyu açılınca motoru devreye girince lg tv görüntü gidip geliyordu ( her zaman değil ) . Tv değişti ( onvo ) bu arada beş para etmez .
Sorun gitti .
Şimdi fırın saç kurutma makinası gibi cihazlar ilk anda çalıştırıldığında mutfak tavan ledlerden biri diğerinde sorun yok anlık yanıp sönüyor . ( her zaman değil )

Forumda kombi ve tv yi yazmıştım diğer konu açanlarda vardı ve benzer konular .

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/çakmak-çakınca-tv-kapanıp-açılıyor.151667/#post-999053

Son düzenleme:
neye ne kadar çözüm olur bilmiyorum ama tv fişine çamaşır makinesindeki gürültü filtresi takmayı denemek lazım. bakın doğrudur , çözüm olur demiyorum. sağlıklı mı onu bile bilmiyorum. denemekten bir şey kaybedilmez diye düşünüyorum.

Başka tv ile test yapmanız.

neye ne kadar çözüm olur bilmiyorum ama tv fişine çamaşır makinesindeki gürültü filtresi takmayı denemek lazım. bakın doğrudur , çözüm olur demiyorum. sağlıklı mı onu bile bilmiyorum. denemekten bir şey kaybedilmez diye düşünüyorum.
Baba sen hatırlarsın . 80 li yıllarda radyo dinlerken yoldan moped türü bir motor geçse motorunun sentesini radyodan sayardık . Zarrr zarrr zarrrr zaaaaarr :)

Evet farklı kendinden uydulu tv getirdim aynısın yaptı aparta axen tv var. Hariçi bir mönitör ve bir uydu çihazı getridim monütör bir sorun olmadı amaa uydu cihazı kapanıyor veya bazen sinyal yok diyor Monitör ile bağlantıs kesiliyor.

Aynı durum salonda tv onvo kendinden uydulu ( beş para etmez sorunlu + 3 yıl led arızası 2 gün öncesi arızalı duruyor)
Ara sıra kilitleniyor sıfırlama aç kapa düzeliyor sinyal yok bazen kendi kendine ses yükseliyor anlamadım gitti ispatı zor servis ne yapacak. Garantisi yok .
Garantisi olsa da videoya çekme fırsatın yok ani gelişen durum anca kamera sistemin olacak video servise gidecek sağlam tv yi dahada bozacak .
Yazılım yüklenecek yine aynı durum
Forumlarda şikayet com okuyoruz .
Uydu santralı desem mantıklı mı ?

Sizin bu arıza durumu için tv ve kombi
tek tek deneme ile komşudan uzatma ile enerji almanız testi.

Dairenin diger prizlerinden enerji aldım sonuç değişmedi.

Komşudan Elektrik enerjisini alıp denemedim.

Kombinin Elektronik kartına ve eteşleme grubuna baktır. Kombi ilk ateşleme öncesi fan açar, ardından prosestat devreye girer herşey yolunda ise gaz valfi açılır ve ateşleme devreye girer. Kartta aşırı akım sorunu var. Selametle.

İlk aldığımda kombi ara sıra gaz hatası veriyordu ana merkeze bildirim yaptım.
Reset tuşundan düzelmiyordu aç kapa ( enerjiyi kes ver ) yapınca düzeliyordu .
Bir müddet sonra tüm o seri mi bilmiyorum tüm kombilere yazılım yükleme.
Sonra bu zamana kadar hiç bir gaz hatası vermedi

Son düzenleme:
Aynı durum salonda tv onvo kendinden uydulu ( beş para etmez sorunlu + 3 yıl led arızası 2 gün öncesi arızalı duruyor)
Ara sıra kilitleniyor sıfırlama aç kapa düzeliyor sinyal yok bazen kendi kendine ses yükseliyor anlamadım gitti ispatı zor servis ne yapacak. Garantisi yok .
Garantisi olsa da videoya çekme fırsatın yok ani gelişen durum anca kamera sistemin olacak video servise gidecek sağlam tv yi dahada bozacak .
Yazılım yüklenecek yine aynı durum
Forumlarda şikayet com okuyoruz .
Uydu santralı desem mantıklı mı ?

Sizin bu arıza durumu için tv ve kombi
tek tek deneme ile komşudan uzatma ile enerji almanız testi.

Ben dairenin diger prizlerinden enerji aldım sonuç değişmedi.

Komşudan Elektrik enerjisini alıp denemedim.

İlk aldığımda kombi ara sıra gaz hatası veriyordu ana merkeze bildirim yaptım.
Reset tuşundan düzelmiyordu aç kapa ( enerjiyi kes ver ) yapınca düzeliyordu .
Bir müddet sonra tüm o seri mi bilmiyorum tüm kombilere yazılım yükleme.
Sonra bu zamana kadar gaz hatası vermedi
Benim fikrimce söyle birşey oluyor. Siz fırın konusunu aynı sorun belirtmişsiniz biraz araştırma yaptım. kombinin ateşlem trafosunda kaynaklanıyor gibi duruyor sorun.Elektrikli çit işi yapıyorum arıza parça değişimi falan .Elektrikli çitlerde de yüksek gerilim oluyor kombilerdeki veya fırınlardaki trafolar benzer ,elektrikli çittin topraklama tattı düzgün çalışmaz veya trafo arızalı ise Elektronik kartına geri elektrik veriyor kartın üzerinde diyorlar olsa bile yüksek voltaj sınırını aştığı için bir engel olmuyorlar elektronik kartının bağlı olduğu akü veya adaptörü bozuyor. topraklam hatı kopuk veya enerji geçiis düzgün olmadıgında - hattına enerji veriyor boboinin izalasyonu bozulduğunda ise + hattına enerji veriyor.
Kombinin de benzer sorunu olduğunu düşünüyorum ev sahibi ile konuşup toprak hattına bir bakaçağım ve kombici bulmasını istiyeçeğim sorun çözülür ise yazarım.

Kombi çalışırken istenmeyen EMI'yi üretiyor ve TV ayni Elektrik ev hattındaki bu EMI'den direk etkileniyor. Sn. mezya eln'nin de ifade edebildiği gibi ya kombi iç yapısı elden geçirilip EMI 'nin kombiden yayılması engellenmeli veya TV'den hemen önce uygun bir EMI filtresi takılabilmiş olmalıdır. Kesin çözüm olarak ya asıl çıkış kaynağında EMI bloke edilebilmiş olacak veya TV'den hemen önce oluşan EMI, uygun bir EMI filtresini TV'den önce devreye almakla engellenmiş olacaktır.

Ama asıl sorun TV'nin kendi EMI (şebeke girişi) devresinden veya bunun tam filtreleme yapamaması nedeniyledir. TV'nin şebeke girişindeki EMI filtre devresine içini açarak baktırıp sorunu TV'den çözmeye çalışmanız çok daha iyisi olur. İç müdahaleyle kesin bir netice alınamazsa kombi tarafında veya TV'den hemen önce harici bir EMI filtresi kullanırsınız, bu parazitleri önleyebilmek için. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,769
Kullanıcılar
452,523
Son üye
cgrylmz1234

Yeni konular

Geri